fbpx

România la Târgul Internaţional de Carte de la Londra – London Book Fair 2012

A început ediţia 41 a Târgului Internaţional de Carte de la Londra. Avem motive să fim bucuroşi, pentru că România este prezentă în perioada 16-18 aprilie 2012, cu un stand naţional organizat, pentru al cincilea an consecutiv, de Institutul Cultural Român prin Centrul Naţional al Cărţii.

La stand vor fi prezentate peste 750 de volume: cele mai noi apariţii editoriale din România, marile succese literare de public şi de critică, albume de artă şi turistice, precum şi cărţile publicate în limba engleză cu sprijinul ICR prin programele de susţinere a traducerilor. Vor fi distribuite, de asemenea, materiale de promovare a literaturii române (cataloage, CD-uri) şi broşuri de prezentare a programelor ICR.

Printre cărţile care reprezintă standul României, se numără şi titluri din colecţiile igloomedia.

România la Târgul Internaţional de Carte de la Londra – London Book Fair 2012

Cu o suprafaţă de 71,5 mp., standul României de la London Book Fair 2012 reutilizează o parte din structura care s-a bucurat de un succes remarcabil la Târgul de Carte de la Madrid din 2011, unde România a fost ţară invitată. Standul de la Londra va fi personalizat cu desene realizate de elevii Şcolii Agatonia.

În prima zi a târgului, luni, 16 aprilie 2012, de la ora 13.30, Susan Curtis-Kojakovic, directorul editurii Istros Books a prezentat volumul Definitions de Octavian Paler, primul din seria dedicată literaturii române inaugurată de editura britanică anul trecut.

De la ora 15.30, la standul României, poetul Ioan Mureşan, al cărui volum The Book of Winter and Other Poems a apărut la University of Plymouth Press la sfârşitul anului trecut în ediţie bibliofilă, prin programul „20 de autori“ derulat de ICR, a fost prezentat publicului britanic într-un dialog cu Rosie Goldsmith, jurnalist BBC. Actriţa Cristina Cătălina a citit fragmente din traducerea în limba engleză.

Marţi, 17 aprilie 2012, de la ora 14.30, jurnalistul Anthony Daniels şi Alex Drace-Francis, istoric cultural, au discutat despre România ca subiect de interes literar într-o dezbatere intitulată „Through the Looking Glass: Alice in Romania“ şi moderată de Florin Bican (Institutul Cultural Român).

Miercuri, 18 aprilie 2012, de la ora 11.00, la standul României, scriitorii Andy Fincham (redactor New Europe Writers) şi Florin Bican vor prezenta volumul Bucharest Tales: A Collection of Central European Contemporary Writing (New Europe Writers, 2010), o antologie de povestiri şi poeme despre România şi Bucureşti scrise de autori români şi străini.

România la Târgul Internaţional de Carte de la Londra – London Book Fair 2012

Evenimente organizate de ICR Londra pentru a marca prezenţa României la Târgul internaţional de carte de la Londra

Români la Poet in the City: antologia

18 aprilie 2012 @ Institutul Cultural Român Londra, Belgrave Square 1

Lansarea antologiei bilingve Contemporary Romanian Poetry / Poezie românească de azi este apogeul lecturilor în oglindă cu poeţi români şi britanici, organizate în 2011 de ICR în colaborare cu organizaţia Poet in the City. Seratele s-au dovedit magnetice pentru audienţă, astfel încât textele poeţilor Andrei Bodiu, Denisa Comănescu, Vasile Gârneţ, Bogdan Ghiu, Claudiu Komartin şi Miruna Vlada au fost adunate între copertele unei antologii elegante, cu design minimalist. Poemele incluse reprezintă opţiuni tematice şi stilistice cât se poate de diverse: de la angoasă feminină la melancolie dură, de la vibraţii moderniste la satiră socială.

Imagini şi cărţi de poveste: expoziţie de ilustraţie de carte

18 aprile – 18 mai 2012 @ Institutul Cultural Român Londra, Belgrave Square 1

Vernisaj: miercuri, 18 aprilie, 18.30

Prezenţa României la London Book Fair este celebrată printr-o expoziţie inedită de ilustraţii de carte realizate de Clubul Ilustratorilor Români, care împlineşte şapte ani de născocit ,,imagini care spun poveşti” – cum s-a numit prima expoziţie a Clubului în Bucureşti (2005). Expoziţia de la Londra, gândită de Stela Lie şi Irina Dobrescu, prezintă în premieră aproape tot ce au tipărit membrii Clubului în cei şapte ani de existenţă, în cărţi individuale sau în antologia Bookătăria de texte şi imagini 1: peisaje fantastice, animale fabuloase, personaje de basm medieval şi digital, baluri somptuoase, crinoline şi arlechini, dulciuri delicioase din cămara bunicii.

Alexandrina şi minunile de fiecare zi

18 aprilie 2012 @ Institutul Cultural Român Londra, Belgrave Square 1

După lansările şi lecturile de la London Book Fair, ICR Londra invită publicul cititor şi meloman la un concert în premieră londoneză: diva arthouse pop Alexandrina Hristov, cântăreaţă, compozitoare şi poetă din Republica Moldova, va aduce în sala de concerte a Institutului melodiile de pe albumul Om de lut – combinaţie de jazz, soul, acustic pop, rock şi improvizaţie. Partiturile ei onirice, celebrând emoţiile şi minunile de fiecare zi, vor fi ilustrate vizual de Cristian Luchian, director artistic al Underground Festival din Arad.

Mai multe fotografii de la această ediţie a London Book Fair, găsiţi pe: www.icr.ro.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0