fbpx

Rowmania Fest III în Tulcea

Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23 a prezentat la Tulcea programul celei de a treia ediţii a Festivalului Rowmania Fest, care marchează deja, în mod tradiţional, cu sport, muzică şi film, începutul toamnei la Tulcea. Între 30 august şi 1 septembrie, multiplul campion Ivan Patzaichin şi echipa lui îi invită pe toţi cei care se află la gurile Deltei în acel weekend să se întreacă la vâslit, alergat, înot şi mers pe bicicletă. Competiţiile de canotcă sunt completate, în premieră pentru Municipiul Tulcea, cu triatlonul Delta Rowmania, etapă în circuitul naţional de triatlon.

Rowmania Fest III în Tulcea

«Nu cred că o să mă vedeţi pe bicicletă anul ăsta, dar sunt încântat că am reuşit să aducem ceva nou la festival, triatlonul. E întotdeauna mai plăcut să te păstrezi în formă făcând mişcare în aer liber, iar participarea într-o competiţie e « sarea şi piperul », e ceea ce te face să te bucuri cu adevărat de natură, de timpul petrecut cu prietenii, de corpul tău. Sper să-i convingem pe cât mai mulţi să combine cele trei probe de la triatlon cu o tură de vâslit cu canotca pe lacul Ciuperca » a declarat Ivan Patzaichin, iniţiatorul Festivalului şi a mişcării Rowmania.

Echipa de organizare a Festivalului a prezentat presei şi partenerilor programul festivalului Rowmania Fest 2013 Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle, completat cu prima ediţie a Delta Rowmania Triathlon, (trei probe : alergare, bicicletă, înot) organizat împreună cu Federaţia Română de Triatlon ca etapă în circuitul naţional de triatlon. Festivalul devine, astfel, un pol al petrecerii timpului în aer liber, prin spectacol şi sport. Programul este completat cu un târg al ONG-urilor, prezentări de proiecte de ecoturism şi dezbateri despre şansele de dezvoltare durabilă ale Deltei şi Tulcei. Nu va lipsi nici competiţia pescărească “Ivan Patzaichin” – concurs de vâslit în canotcă, pe Dunăre, între echipele de doi din localităţile Deltei.

Noutatea absolută este, bineînţeles, aducerea la Tulcea a unei etape din circuitul naţional de triatlon, ale cărui etape de bicicletă şi alergare se vor desfăşura în centrul oraşului, iar proba de înot în lacul Ciuperca. Triatlonul va avea loc duminică, 1 septembrie.

Rowmania Fest III în Tulcea

Sâmbătă 31 august va avea loc pe lacul Ciuperca etapa naţională, finală, a competiţiei de canotca 10+1 Descoperă Rowmania, o competiţie de amatori, desfăşurată în mai multe oraşe ale ţării. Competiţia debutează odată cu Ziua Dunării, 29 iunie, la Călăraşi, urmând ca şi alte oraşe să se înscrie în concurs prin derularea de competiţii locale în timpul lunilor iulie şi august, pentru a îşi desemna campionii ce se vor întrece în finala de la Tulcea.

La fel ca la ediţiile precedente, în timpul festivalului vor fi organizate competiţii nautice, plimbări de exerciţiu cu canotca, dar şi dezbateri despre dezvoltarea rurală, ecoturism şi turism responsabil, un târg de prezentare a proiectelor de dezvoltare durabilă, evenimente culinare Slow Fish, concerte şi proiecţii de filme.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23, cu sprijinul Consiliului Judeţean Tulcea, al Primăriei Municipiului Tulcea, şi al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

www.rowmania.ro, www.patzaikin.com, www.turismlent.ro

Facebook:

https://www.facebook.com/RowmaniaPatzaichin

https://www.facebook.com/DeltaRowmaniaTriathlon

https://www.facebook.com/PATZAIKIN

https://www.facebook.com/RowmaniaCrisan

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0