fbpx

R’Urban

Rural şi urban. Modern şi tradiţional. Familiar şi surprinzător. Un vis în mijlocul realităţii cotidiene. Acestea sunt cuvintele care descriu cel mai bine R’Urban by Poem Boem (www.poemboem.com), o destinaţie fermecătoare de vacanţă, de tip home away, situată în inima capitalei. Îi treci pragul şi simţi că ai ajuns acasă. În inima Capitalei, îl întâlnim pe fratele mai mic al Vilei Poem Boem, din Sinaia, pe care v-am prezentat-o la începutul acestui an. Vă invităm să descoperiţi continuarea poveştii, prin intermediul câtorva rânduri semnate de însăşi proprietara casei.

Text: Ioana Enache
Foto: Marius Enache

Actualul R’Urban se învecinează cu cea mai veche casă din Bucureşti, casa Melik, actualmente Muzeul Teodor Pallady şi se află într-o clădire construită în 1935, de arhitectul Iulian Namescu. Această zonă, cu unul dintre cele mai valoroase peisaje arhitecturale ale Capitalei, este locul copilăriei mele. Aici m-am bucurat, an de an, de mirosul de tei şi iasomie care primăvara învăluia întreg spaţiul. Cunosc toate străzile şi casele din jur, m-am plimbat în parcurile Ioanid, Icoanei şi Izvorul Rece, am jucat şotron în locul ocupat acum de parcare, am plecat la drum în viaţă din acest spaţiu cald, prietenos şi elegant.

Toate aceste aminitiri ne-au determinat, pe mine şi pe soţul meu, să păstrăm şi să recondiţionăm tot ce se putea din acest apartament. Am refuzat să renunţăm la orice element original şi am depus tot efortul pentru a menţine arhitectura şi compartimentarea iniţială. Doar aşa puteam crea o locuinţă primitoare, cu energie pozitivă, dar şi un spaţiu coerent cu circularitate bună, aşa cum a fost gândite de la început de arhitect.

În decorarea apartamentului, am pus accentul pe elemente din zona rurală care se împletesc armonios cu eleganţa şi confortul lumii urbane. De aici şi numele R’Urban. Covoare ţărăneşti, scaune tradiţionale, o veche bancă de lemn recuperată dintr-o biserică, o roată de tors lână şi un pisălog de grâne sunt doar câteva dintre obiectele care completează creativ acest spaţiu. În plus, am încercat să integrăm şi câteva creaţii ale artistilor români contemporani: lămpile din dormitoare sunt marca 11am, schiţele din baie aparţin unei artiste din Cluj, iar fotografiile au fost realizate de soţul meu, Marius Enache.

Proiectul R’Urban, continuare a Vilei Poem Boem a pornit de la pasiunea noastră pentru frumos, pentru lucrurile vechi, lustruite de gesturile celor care le-au folosit de generaţii, dar pe care le simţim familiare, solide şi perene. În acelaşi timp, a pornit şi de la bucuria pe care ne-o oferă lucrurile foarte noi, pline de prospeţime şi surpriză, care ne provoacă şi ne determină să vrem să le înţelegem mai profund. Astfel, am învăţat că este minunat să convieţuim cu noul şi cu vechiul, că putem evita clişeele, că putem structura în deplină libertate lumea noastră, aşa cum ne-o dorim.

Rezultatul pasiunilor noastre? Farmecul apartamentului este incontestabil! Toţi cei care şi-au dorit până acum o vacanţă sau un răgaz de câteva zile, în acest spaţiu în regim home away, au apreciat dozajul fin între vechi şi nou, faptul că fiecare detaliu este special gândit pentru R’Urban, dar şi extraordinarul confort de care se pot bucura aici.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0