fbpx

Ruumy_ produs și proces modular premiat european

Simina Filat, designer din noul val de creatori români a conceput Ruumy – un produs și proces modular multifuncțional – declarat recent câștigător al competiției europene „Worth Partnership Projects” 2019.

„Acest premiu este mai mult decât o simplă finanțare și nu se limitează la suma efectivă de bani primită pentru a sprijini producția și comercializarea Rummy. Miza competiției se materializează pe mai multe planuri, primul fiind recunoașterea unui proiect și a unui autor, ca valoare creativă de nivel global, dar și prin adoptarea și integrare a acestuia în sistemul noii economii, prin metode de mentorat și susținere”, a declarat designerul român Simina Filat. „ Constituirea unor comunități creative funcționale, sustenabile și inovatoare, capabile să schimbe mentalități reprezintă al doilea plan al Worth Partnership Projects. Aceste entități creative au misiunea de a susține schimbarea, nu doar pe plan cultural, cât mai ales economic. Iar sprijinul financiar pentru realizarea în condiții excepționale a prototipului ales este al treilea plan semnificativ al competiției”

img_8434

În cadrul concursului Worth Partnership Projects procesul de evaluare și selecție a proiectelor câștigătoare a avut loc în 1 și 2 martie 2019, în emblematica clădire din Valencia, semnată Santiago Calatrava și denumită Citadela Artelor și Științei.
Ediția din 2019 a competiția a reunit 183 aplicanți, dintre care au fost aleși 65 de cîștigători, care, în termen de nouă luni, vor lansa pe piață produsele.

Ruumy, creație a Siminei Filat, este un perete arhitectural, modular, cu un design inovator, care poate fi combinat pentru a forma pereți despărțitori, dressing, articole de mobilier pentru casă sau chiar articole de îmbrăcăminte cu o ambalarea rapidă și ușoară. Designul permite transformarea dressingului într-un articol de îmbrăcăminte, geantă sau în obiecte de casă. Realizat cu grijă din material moale, Ruumy este un dressing modular în formă de puzzle cu până la 10 utilizări extrem de funcționale. Produsul îi ajută pe nomazii contemporani – pe cei care se deplasează frecvent – să muncească și să transporte cu ușurință o parte din universul lor ambulat.

main-image

Cu o formă materială modulară și multifuncțională, care permite co-participarea creativă a unei întregi comunități, ”Ruumy” are inclusă componenta de comunicare digitală, creând un val de ”interes cultural”.
Fiecare persoană implicată devine instantaneu creator, cu instrumente și limbaj de exprimare oferite de sistemul ”Ruumy” în sine. Piesele și accesoriile auxiliare pot să dea sens de unicitate propriei creații, fiind în același timp și seriabile.

ruumy2

Nu întâmplător, echipa are alături un partener francez, alături de care proiectul poate deveni un „ambasador soft power” al designului, ca vector cultural de importanță.
Proiectul este asumat de un colectiv creativ, format din trei persoane: designerul Simina Filat (lider de proiect), arhitectul dr. Emil Ivănescu și arhitectul Min Hong (Novum- Franța).
Valoarea financiară a parteneriatului Ruumy-Worth se ridică la suma de 60.000 euro.

ruumy2

Simina Filat face parte din noul val de creatori români, care răspund punctual, prin soluții strategice, utilizând instrumente creative, provocărilor complexe cu care se confruntă societatea actuală. Rezultatele gândirii sale creative respectă criteriile misiunii asumate pentru un viitor sustenabil abordând un nou mod de percepere a realității ca sistem integrat: realitatea fizică, virtuală, augmentată alături de tehnologia comunicării și elementele culturii post-internet.
Simina Filat este designerul din spatele brandului ”Simina Filat Design” activ cu peste 100 de produse comerciale virale. În cadrul brandului a fost deschisă o direcție de cercetare care răspunde la schimbările disruptive ale acestui moment istoric.

uan_6164

Worth Partnership Projects este unul dintre cele mai prestigioase medii de promovare, depistare și de susținere a creativității autentice, pentru nevoile noii economii. Presupune strategii și modele inedite de afaceri, bazate pe creativitate, inovație, sustenabilitate, noi tehnologii și cunoaștere.

optional-image-4

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0