fbpx

S-a încheiat Campionatul Național al Montatorilor de Pardoseli 2017

Sâmbătă, 25 martie, a avut loc festivitatea de premiere a ediției 2017 a Campionatului Național al Montatorilor de Pardoseli, în cadrul căreia au fost recompensați autorii celor mai bune lucrări realizate în cadrul competiției. Concursul a avut loc în zilele de 24 și 25 martie, în Pavilionul C3 al complexului Romexpo, și a inclus 3 probe: pardoseli de lemn (parchet), pardoseli elastice/textile (cauciuc, linoleum și mochetă), respectiv pardoseli turnate (design rezidențial, pardoseli decorative cu reologie controlată și sistem parking).

 premiere-concurs-1

Vineri, 24 martie, s-au adunat la start 11 concurenți pentru proba de pardoseli elastice, 8 la lemn și 10 (5 echipe a câte 2 concurenți) la pardoseli turnate. Cei mai mulți dintre ei au beneficiat și de prezența unui mentor care le-a putut da sfaturi de pe margine, fără a se implica efectiv în execuție. Aceștia au primit materiale de cea mai bună calitate de la sponsorii evenimentului și au avut la dispoziție aproape două zile pentru a duce la bun sfârșit lucrările jurizate permanent de echipe de arbitri formate din profesioniști, pe fiecare domeniu.

Pardoseli din lemn

La această probă, a fost folosit parchet dublustratificat Bauwerk, în două culori, care a fost lipit cu adeziv Wakol și finisat a doua zi cu ulei Loba. Concurenții au folosit scule de mână proprii, iar pentru pregătirea lamelelor de parchet au avut la dispoziție ferăstraie circulare cu banc și mașini de frezat Festool.

Juriul a fost compus din domnii Josef Heller (Germania) și Constantin Cadar (Romania), care au acordat următoarele premii:

 1. Stefan Iosif – Steffy Impex SRL
 2. Dumitrescu Florin – Alveco Montaj
 3. Strateanu Beniamin Lucian – Interni Concept Design

Câștigătorul locului I, având vârsta sub 26 de ani, va participa la competiția europeană care se va desfășura anul viitor în Suedia.

premiere-concurs-2

Pardoseli elastice/textile

Materialele utilizate au fost: mochetă, covor de cauciuc Nora și linoleum Forbo Flooring Systems, în diferite culori, care au fost aplicate cu adezivi Forbo Eurocol (la toate secțiunile). Aplicatorii au folosit scule de mână proprii, respectiv suflante cu aer cald Steinel, cu ajutorul cărora au realizat sudurile.

Juriul a fost compus din domnii Heinz Brehm (Germania) și Ioan Strugaru (România), care au stabilit următorul clasament:

 1. Ion Liviu – Bauflooring
 2. Bulumac Florin – Geliv
 3. Mircea Baciu – AMD CONS

 

Pardoseli turnate

La această probă, desfășurată pentru prima dată în România, au fost puse în operă 3 tipuri de sisteme pe bază de rășini: Sika Comfortfloor (design rezidențial), un sistem decorativ cu reologie controlată de la BASF și un sistem pentru parking de la Conica. Proba a atras atenția atât prin noutatea ei, cât și prin estetica modelelor de lucru propuse. Juriul, format din domnii Heinz Brehm, Adrian David și Cosmin Ionescu, au stabilit echipele câștigătoare:

 1. Elite Surface
 2. Creative Flooring
 3. Ralex

premiere-studenti

Premiile asigurate de sponsori au constat în scule și echipamente de lucru, dar și reduceri substanțiale la produse, oferite concurenților. Menționăm inclusiv un ferăstrău circular Festool, oferit de Felder Gruppe România câștigătorului probei de parchet, și suflanta cu aer cald de ultimă generație Steinel primită de câștigătorul probei de pardoseli elastice. De asemenea, ocupanții unui loc pe podium vor beneficia de expuneri ale unor lucrări de referință în revista branșei, Pardoseli Magazin.

Evenimentul a fost marcat de asemenea de numeroase prezentări și demonstrații cu materiale și scule specifice acestui domeniu, susținute de Life Art, Loba / Wakol, Policolor, Forbo Eurocol, Ursa România și Steinel. Acestea au putut fi urmărite de un publicul format din specialiști și vizitatori, prezenți în număr mare la această ediție a manifestării.

În contextul evenimentului, a fost semnat și un protocol de colaborare între Asociația Montatorilor de Pardoseli din România (AMPR), reprezentată de președintele organizație, domnul Răzvan Dobre, și Felder Gruppe România, prin domnul director Dragoș Mărăcineanu, care prefigurează o serie de acțiuni comune menite să contribuie la profesionalizarea branșei prin folosirea de scule și echipamente performante.

Concursul Național de Design pentru Pardoseli al Studenților Arhitecți 2017, destinat studenților la facultăţile de arhitectură, urbanism, arhitectură de interior şi design, s-a finalizat prin jurizare și acordarea premiilor în cadrul manifestării Art Floors 2017. Acesta a fost inițiat de Centrul de Studii Arhitecturale și Urbane – CSAU al Universității de Arhitectură şi Urbanism ”Ion Mincu” din București și Asociaţia Montatorilor de Pardoseli din România, iar lucrările au fost expuse în cadrul evenimentului de la Romexpo, unde s-a desfășurat și festivitatea de premiere. Tema a constat în crearea unei pardoseli calde din două materiale diferite (lemn, covoare PVC, linoleum, mochetă, plută etc.) pentru sala de consiliu a unei instituții, sală cu suprafaţa totală de aprox. 50.00 mp și planşeul din beton armat. Juriul a fost format din reprezentanți ai UAUIM și AMPR, iar premiile au constat sume de 300, 200, respectiv 100 de euro. Iată clasamentul cu primele trei proiecte notate de juriu:

 1. Neagu Eliza / Zdrafcu Marina
 2. Bobric Sabina-Maria / Oncică Alina Claudia / Zamfir Ioana
 3. Vişan Emanuel

Asociația Montatorilor de Pardoseli din România mulțumește tuturor sponsorilor, concurenților și participanților la eveniment. Succesul acestei manifestări este premiza organizării unei viitoare ediții, care va avea loc în 2018, numeroase companii exprimându-și încă de pe acum dorința de participa la dezvoltarea acestui proiect.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0