fbpx

S-a lansat prima zonă de picnic 100% eco din România

Eco-Rom Ambalaje – organizaţia deţinătoare a licenţei mărcii Punctul Verde (Der Grune Punkt) în România şi cea mai importantă organizaţie de preluare a responsabilităţii privind îndeplinirea obiectivelor de valorificare şi reciclare a deşeurilor de ambalaje – împreună cu Primăria Municipiului Tulcea au lansat, în Tulcea, spaţiul ecologic de picnic „Pallet Picnic Park”, prima zonă 100% eco de acest tip din ţară.

S-a lansat prima zonă de picnic 100% eco din România

Locul de picnic are o suprafaţă de peste 4.000 de metri pătraţi şi este situat pe malul lacului Ciuperca din oraş, în apropierea bazinului de înot. Acesta este realizat în totalitate din module de paleţi din lemn, beneficiază de un sistem de colectare separată a deşeurilor şi va putea fi folosit inclusiv pentru orele de educaţie ecologică ale elevilor din judeţ, fiind totodată în conformitate cu Legea Picnicului nr. 54/2012.

,,În domeniul colectării separate a deşeurilor de ambalaje, ţara noastră şi-a îndeplinit anual obligaţiile de reciclare asumate la nivel european, prin aportul substanţial al producătorilor de bunuri ambalate. Investiţiile acestora au condus şi la extinderea accesului populaţiei la serviciile de colectare separată a deşeurilor, primul pas spre reciclare pe care îl pot face generatorii din gospodării. Succesul de până acum la nivel local este datorat primarilor şi operatorilor care au înţeles necesitatea acestui demers, iar Tulcea este unul dintre cele mai bune exemple, fiind una dintre primele localităţi în care am investit.’’ a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

S-a lansat prima zonă de picnic 100% eco din România

Spaţiul ecologic pentru picnic, în valoare de 15.000 de euro, a fost oferit Municipiului Tulcea ca urmare a câştigării titlului de “Oraşul Reciclării”, în competiţia cu acelaşi nume organizată de Eco-Rom Ambalaje în perioada 1 septembrie 2012-28 februarie 2013. La competiţie au participat 20 de municipiii din întreaga ţară, care s-au întrecut în performanţa serviciilor locale de colectare separată a deşeurilor de ambalaje.

,,Suntem bucuroşi că suntem beneficiarii unui loc de picnic 100% ecologic, obţinut printr-o colaborare reuşită între administraţie, serviciile publice şi cetăţeni. Apreciem de asemenea ideea Eco-Rom Ambalaje de a stimula primăriile şi populaţia în colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje, prin lansarea acestui gen de competiţii, cu rol atât educativ, cât şi materializat în premii. Fiecare cetăţean tulcean poate spune cu mândrie că a pus o pietricică la temelia locului de picnic, care în final aparţine tuturor, drept pentru care merită felicitări. Sperăm că acest premiu este doar începutul unui curent eco care va anima permanent populaţia, astfel încât cantitatea de deşeuri colectate selectiv va creşte, în scopul valorificării şi reciclării, iar menţinerea unui mediu de viaţă curat şi sănătos va fi un rezultat firesc al acestui demers ” a declarat Dl. Constantin Hogea, Primarul Municipiului Tulcea.

S-a lansat prima zonă de picnic 100% eco din România

Editia a II-a a bătăliei pentru titlul de „Oraşul Reciclării” organizată de Eco-Rom Ambalaje se află în pregătiri şi se va desfăşura în prima parte a anului 2014. Victoria va aparţine localităţii care va colecta separat cea mai mare cantitate de deşeuri de ambalaje şi care va avea un sistem de colectare separată de calitate: pubele de colectare accesibile populaţiei, cu un aspect curat şi îngrijit şi deşeuri de ambalaje depuse separat corect.

Pentru informaţii suplimentare despre prima zonă de picnic 100% ecologică din ţară, cei interesaţi pot accesa site-ul www.colecteazaselectiv.ro

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0