fbpx

Saint-Gobain Rigips România participă în cadrul prestigioasei competiții Saint-Gobain Gypsum International Trophy

Compania Saint-Gobain Rigips România anunță participarea și în anul 2014 la competiția internațională Saint-Gobain Gypsum International Trophy, eveniment de tradiție, lansat de către Grupul Saint-Gobain în anul 1998.

Saint-Gobain Gypsum International Trophy este un eveniment unic în industria materialelor de construcții și una din cele mai importante manifestări internaționale de acest tip, trofeul promovând excelența și inovatia în folosirea produselor pe bază de gips și a sistemelor aferente.Totodată, competiția stimulează crearea de soluții noi, care răspund provocărilor  momentului: eficiența energetică, protecția mediului și dezvoltarea durabilă.

În acest an, competiția internațională este organizată la Berlin, pe 6 iunie.

90 de proiecte din peste 30 de țări sunt înscrise în cadrul a șase categorii: ipsos, gips-carton, inovație și sustenabilitate, rezidențial, soluții mixte/comercial și soluții pentru segmente speciale (sănătate, educație, hoteluri). Proiectele înscrise vor fi jurizate de către un grup de experți internaționali.

„În scopul recunoașterii și răsplătirii calității și unicității execuției lucrărilor de compartimentare și finisare, am decis să înscriem în cadrul renumitei competiții Saint-Gobain Gypsum International Trophy patru proiecte de care suntem foarte mândri. Aceste patru proiecte înscrise in competiție sunt menite să demonstreze profesionalismul echipelor de operatori și calitatea superioară a lucrărilor de execuție prin care produsele și soluțiile noastre au fost puse in opera.” a declarat dl. Constantin Hariton, directorul general al Saint Gobain Rigips.

Cele patru proiecte reprezentative pentru utilizarea soluțiilor și sistemelor Rigips® care demonstrează profesionalismul în execuție echipelor de constructori sunt: Liceul  Francez „Anna de  Noailles” (la categoria soluții pentru segmente speciale), Maternitatea Regina Maria (pentru inovație), Auditorium Pallady (la categoria gips-carton) și Promenada Mall (la cea de soluții mixte).

Liceul Francez „Anna de Noailles” este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ pre-universitar din România. Conceptul principal de proiectare a reprezentat asigurarea unui iluminări naturale dar și transparența clădirii aplicate pentru întreaga clădire. Părțile clădirii sunt poziționate la 45° față de terenurile sportive pentru a economisi spațiu și a permite o iluminare naturală mai bună.

Cerințele tehnice principale au fost pereții rezistenți la impact, protecția împotriva incendiilor și tratament acustic în încăperi.

Maternitatea Regina Maria este unul dintre cele mai moderne spitale din România, cu o investiție de peste 7 milioane de euro. Echipa Rigips® a contribuit la crearea unui sistem inovator pentru realizarea peretilor exteriori care a permis extinderea suprafeței cu 2000m2și care să fie conform cu cerințele de rezistență seismică, protecție împotriva incendiilor și izolație acustică, specifice unui centru medical.

Auditorium Pallady este o clădire concepută ca un centru multifuncțional ce cuprinde: săli de conferinţă, săli de evenimente, zone de cazare și birouri. Are o suprafaţă de 10.000 mp şi un design modern, care cuprinde faţade transparente din pereţi tip cortină de sticlă, cu o structură perimetrală de beton, cuprinzând tehnologii și facilităţi moderne. Auditorium Pallady este un punct de referință pentru centrele de conferință din București.

Noul centru pentru cumpărături și recreere, Promenada Mall, este un punct de referință pentru București, datorită arhitecturii sale moderne și a vizibilității crescute. Fiind un centru comercial, trebuia să combine cerințele privind protecția împotriva incendiilor, izolația fonică, finisarea impecabilă a zonelor cu design special și necesitățile estetice ale unui spațiu de agrement. Astfel, Promenada Mall a obținut certificarea DGNB – Albastru, ca dovadă a sustenabilității sale. Construcția acestui centru a fost un exemplu de dezvoltare sustenabilă implicând o echipă experimentată de arhitecți, antreprenori și echipa din cadrul Saint – Gobain Rigips, a cărei contribuție a fost esențială în întrunirea cerințelor tehnice.

România a participat la ediţiile anterioare ale Saint-Gobain Gypsum International Trophy cu proiecte precum restaurarea Atheneului Roman, Plaza România – Movieplex, restaurarea Palatului de Justiţie, Muzeul Naţional de Artă al României, Crystal Tower, restaurarea Casei Budişteanu sau a Hotelului Central din Piatra Neamţ. Acesta din urma a şi fost desemnat câştigătorul categoriei Inovaţie în 2012 la Londra datorită solutiei inovative alese pentru extinderea parterului și etajului al 13-lea prin folosirea plăcilor de ciment Aquaroc™ pentru construirea pereților exteriori. Această soluție originală a permis rezolvarea tuturor cerințelor generate de renovarea acestui vechi hotel de munte: structură ușoară, rezistență la foc și umiditate, tolerantță ridicată la vânt puternic.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0