fbpx

Saint-Gobain România susține „Casa Eficientă Energetic”, programul lansat public în data de 15 septembrie

Saint-Gobain România își confirmă rolul de promotor al acțiunilor de reducere a impactului sectorului construcțiilor asupra mediului înconjurător și susține programul „Casa Eficientă Energetic”, primul program guvernamental de finanțare a creșterii eficienței energetice a caselor uni-familiale.

În această primăvară, specialiștii Saint-Gobain în domeniul eficienței energetice și-au oferit expertiza în realizarea Ghidului programului, o contribuție strategică pentru acest proiect al cărui buget total este de 429 de milioane de lei și care va genera pe piața eficienței energetice o creștere estimată la 200 milioane de Euro pentru următorii 2 ani.

Programul vizează aproximativ 9000 de proprietari de locuinţe unifamiliale din România, ce își vor putea eficientiza energetic locuințele. Aceștia pot beneficia de o primă energetică în valoare de maximum 70.000 de lei, iar finanțarea nerambursabilă decontează maximum 60% din costul unor astfel de lucrări, în funcţie de nivelul de performanţă energetică atins, dar nu mai mult de suma anterior menționată.

Astăzi, mai mult ca oricând, credem în importanța cercetării și inovației ca soluție fundamentală pentru provocările critice ale prezentului: dezvoltare economică durabilă, eficienţă energetică şi protecţia mediului înconjurător.Astfel, la Saint-Gobain creăm produse și soluții care contribuie la îmbunătățirea eficienţei energetice a clădirilor, folosind tehnologii de reducere a emisiilor de carbon, contribuind astfel la construirea clădirilor ecologice ale orașelor viitorului. Pe plan local, Saint-Gobain nu este doar un important furnizor de soluţii care îmbunătăţesc eficiența energetică a clădirilor, ci se implică activ în demersurile relevante care pot aduce o schimbare. În calitate de membru fondator al ROENEF – Asociația Română pentru Eficiență Energetică, Saint-Gobain România a susținut încă de la început programul “Casa Eficientă Energetic”, iar colegii noștri s-au implicat activ în acest demers, cu angajament și profesionalism,” declară Ovidiu Păscuțiu, CEO al Grupului Saint-Gobain în România.

Prin intermediul Saint-Gobain BUILDING GLASS, PIETTA GLASS WORKING, ISOVER, RIGIPS, WEBER și PAM, oferim soluții performante pentru case și clădiri eficiente energetic, contribuind astfel atât la confortul sporit al oamenilor, cât și la protejarea planetei: soluţii de izolare la interior sau la exterior, de la cele fonice la cele termice, aplicabile în toate tipurile de proiecte, soluţii pentru lucrări de faţadă sau acoperiş, produse şi tubulatură de interior sau exterior.

Logo SG fara pastila color

Despre Saint-Gobain

Cu o vastă experienţă şi capacitate de inovare, Saint-Gobain, lider mondial în domeniul habitatului şi al materialelor de construcţii, creează, produce şi distribuie materiale şi soluţii care contribuie la bunăstarea şi viitorul fiecăruia dintre noi. Acestea pot fi găsite pretutindeni, în locurile în care trăim şi în viaţa de zi cu zi: în clădiri, transporturi, infrastructură şi în multe aplicaţii industriale. Ele oferă confort, performanţă şi siguranţă, abordând provocările legate de construcţie durabilă, de eficienţa utilizării resurselor şi de schimbările climatice.

Cu vânzări de 42,6 miliarde de euro în 2019, Saint-Gobain operează în 70 de ţări şi are peste 170.000 de angajaţi. În România, Saint-Gobain furnizează produse și soluții din gamele Abrasives, Brodrene Dahl, Building Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM, Rigips şi Weber, cu aproximativ 1800 de angajaţi și operează 22 de linii de producţie în 13 situri industriale situate în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda, Suceava şi Vălenii de Munte.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0