fbpx

Salone del Mobile 2018: COS × PHILLIP K. SMITH III: OPEN SKY

În debutul celei de-a 57-a ediții a Salone del Mobile.Milano, COS a dezvăluit Open Sky, instalația arhitecturală de mari dimensiuni realizată de artistul Phillip K. Smith III, ce va putea fi vazută pe toată durata Salone del Mobile (17- 22 Aprilie 2018) în grădina Palazzo Isimbardi din Milano.

„Am fost inspirați de felul în care instalațiile lui Phillip K. Smith III interacționează cu mediul înconjurator natural. Ceea ce el a creat, ne permite și oferă noi moduri de a percepe și experimenta din diverse perspective lumea ce ne înconjoară. Suntem încântați să arătăm Open Sky publicului. Abia așteptăm să vedem reacțiile vizitatorilor. Este o onoare pentru noi să colaborăm cu astfel de oameni creativi care remodelează felul în care noi vedem lumea înconjurătoare și de la care izvorăște inspirația noastră la COS „, a declarat Karin Gustafsson, Director Creativ al COS.

„Lucrarea mea este inspirată de schimbările constante de lumină, culoare și formă care sunt prezentate în mediul natural și construit. A fost interesant să lucrez cu COS pe un brief deschis în cadrul peisajului arhitectural inspirat de Milano. Condițiile specifice locației Palazzo Isimbardi mi-au oferit oportunitatea de a refracta arhitectura istorică și de a o combina cu frumusețea cerului milanez.

Cu siguranță instalația va crea o experiență generală de grup, în schimb fiecare persoană va părăsi locația cu propria lor experiență unică … unică pe timp de zi, pentru specificul cerului în diferite momente și dependentă în întregime de traseul experimentat. Fiecare vizitator are controlul asupra modului în care cerul și arhitectura se îmbină pe suprafața cu diametrul de aproape 14 metri. Aștept cu nerăbdare să fiu martorul diferitelor experiențe urmate de reacții pe parcursul săptămânii”, a declarat Phillip K. Smith III.

Open Sky aduce pătratul de cer de deasupra curții Palazzo Isimbardi pe pământ, printr-o formă semicirculară. La intrarea în curte vizitatorul este pus față în față cu o instalație tactilă de fizică. dimensiuni mari. Trecând printre coloane spre partea cea mai îndepărtată, arhitectura Palazzo din secolul al XVI-lea este reconfigurată unghiular pe suprafața fatetată reflectorizantă.

Apropiindu-se de centrul instalației, unghiul de reflexie se schimbă, iar arhitectura se retrage dinamic ca o perdea, dezvăluind cerul. În centru, vizitatorul este înconjurat pe deplin de sublim, ritmul încet de schimbare al gradientului de culoare a cerului și mișcarea norilor. Este o instalație care se află întotdeauna într-o stare constantă de flux, pe măsură ce culorile mediului se schimbă, pe măsură ce lumina zilei se modifică și pe măsură ce spectatorul se mișcă prin spațiu, rezultând o experiență complet unică pentru fiecare individ.

Instalația marchează cea de-a șaptea prezentă consecutivă a COS la Salone del Mobile și prima colaborare cu Phillip K. Smith III.

Open Sky va fi deschisă publicului în perioada 17 – 22 Aprilie 2018 la Palazzo Isimbardi, Corso Monforte 35, 20122 în Milano, o clădire istorică construită în secolul XVI.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0