fbpx

San Giorgio Mykonos

Text: Ioana Păunescu
Foto: © http://www.designhotels.com

Sub semnul simplităţii, al apropierii de natură şi al vernacularului autentic – elemente must have ale noului trend în materie de vacanţe sofisticate şi destinaţii exotice, proiectul San Giorgio Mykonos continuă linia pop-up a Design Hotels™ începută în Tulum, Mexic: această a doua locaţie, din Marea Egee, combină elemente tradiţionale de arhitectură cu imaginea boemă a anilor ’60 şi cu o atent studiată abordare gypset.

San Giorgio Mykonos

Gipsy + jet set = asocierea dintre anti-comercialism şi anti-lux opulent + marile beneficii ale epocii (conexiunile rapide), pe scurt – gypset, a devenit, pentru o anumită categorie de turişti, un mod de a fi. Răspunsul dat de San Giorgio, un mic hotel construit în anii ’90 şi transformat la începutul lui 2012 într-o nouă experienţă în materie de hospitality, cuprinde exact elementele-cheie ale acestui concept; pune accentul pe valorile spiritului nomad, liber de orice constrângere (relaxarea în mijlocul naturii şi atmosfera homy, fără pretenţii de lux somptuos, a cărei valoare constă tocmai în raportarea la lucruri simple, elementare, cotidiene şi, bineînţeles, specifice locului), fără însă a exclude facilităţi absolut indispensabile comunicării – satelit, tv, internet – şi stilului de viaţă contemporan – clubbingul.

San Giorgio Mykonos

Aflat la doar 300 de metri de Paradise Club (prezent în topul celor mai faimoase cluburi din Europa), beneficiind de unul dintre cele mai spectaculoase peisaje dintre plajele Paradise şi Paranga şi având legătură directă cu oraşul şi aeroportul insulei, hotelul San Giorgio combină stilul specific al insulelor greceşti cu detalii eclectice. Aleile pietruite, faţadele albe şi simple, cu accente disparate de zidărie din piatră naturală (pe stâlpi sau portice), conferă exact imaginea unei autentice construcţii dintr-o insulă a Cicladelor. Pe terase şi în interior, lumina este filtrată prin acoperişul din nuiele şi prin lamelele albe ale storurilor din lemn. Spaţiile generoase, zugrăvite în alb, sunt îmbogăţite de piese de mobilier şi accesorii lucrate manual, care spun, fiecare, o poveste locală. Scaunele din lemn fără spătar şi micile băncuţe cu şezutul realizat din împletitură, motivele decorative eclectice ale covoarelor şi cromatica vibrantă a pernuţelor, tejghelele cu formă organică, realizate din beton aparent, şi baldachinele paturilor alcătuiesc o imagine unitară, în care accentul este pus pe contrastul dintre obiect sau decoraţie şi albul strălucitor al pardoselii, al pereţilor şi al tavanelor din lemn.

San Giorgio Mykonos

Cele 34 de camere sunt împărţite pe tipologii, de la Basico – situate la parter, la Mare sau Veranda, cu terasă proprie sau acces direct la zona de lounge în aer liber, până la apartamentele Grande sau Famosa, având o suprafaţă de 55 de metri pătraţi, împărţită într-un living spaţios şi o zonă de noapte. Pe lângă priveliştea spectaculoasă şi atmosfera autentică, invitaţii se bucură de piscină, masaj, yoga, bucătărie grecească tradiţională şi evenimente trendy dedicate. Prieteni ai proprietarilor, nume mari ale muzicii contemporane, Armin van Buuren, Moby sau David Guetta vor asigura nu numai atmosfera de party a clubului Paradise, cât şi evenimente lunare dedicate special comunităţii – spectaculoase White Parties sau seturi de chill house pe terasa-lounge, cu perne confortabile şi hamace, a hotelului.

San Giorgio Mykonos

San Giorgio Mykonos

San Giorgio Mykonos

San Giorgio Mykonos

San Giorgio Mykonos

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0