fbpx

SANAA extinde NWS o investiție în artă pentru aniversarea a 150 de ani de artă

SANAA dezvăluie imagini noi ale proiectului lor pentru Galeria de Artă din New South Wales din Sydney, Australia. Extinderea proiectată de SANAA – avându-i ca principali arhitecți pe Kazuo Seijima și Ryue Nishizawa – constă într-o serie de pavilioane care se situează aproape de pământ.

Ele sunt aproape imponderabile și dau sentimentul că, de fapt, potrivirea în topografia existentă determină intervenția arhitecturală. Peisajul natural e completat cu eleganță, construcția ajungând spre portul Sydney și conectându-se la clădirea existentă a Galeriilor de Artă.

Corpul adăugat va spori în mod semnificativ suprafața totală a muzeului, inclusiv pe cea a galeriilor dedicate expunerii artei australiene, aborigene și a ariilor Torres Strait Islander și Asia Pacific. Se amplifică și galeriile internaționale și spațiile specializate pentru opere pe hârtie, fotografii și imagini în mișcare.

Extinderea se va concentra pe crearea unei conexiuni între interior și exterior, cu o nouă terasă culturală în aer liber, concepută pentru prezentări de artă, spectacole live și o varietate de alte evenimente.

Proiectul a primit un buget de 244 milioane de dolari SUA de la guvernul NSW, mai mult de două treimi din bugetul total estimat al proiectului.

O campanie suplimentară va fi lansată în cursul acestui an pentru restul de 100 de milioane de dolari, dintre care 70 milioane de dolari au fost deja angajate.

De fapt, este o investiție în artă pentru aniversarea a 150 de ani de artă.

„Galeria noastră extinsă va oferi o clădire iconică care combină arta, arhitectura și peisajul într-un mod extraordinar și se află într-unul dintre cele mai uluitoare locuri din lume”, a comentat Dr. Michael Brand, directorul Galeriei de Artă a NSW.

Rafinarea conceptului de proiectare va continua să fie făcută până la prezentarea unui plan de dezvoltare a unei dotări semnificative în lunile următoare.

Construcția proiectului va începe în anul 2019, iar deschiderea va coincide cu cea de-a 150-a aniversare a fondării galeriei în 2021.

„Profilul subtil al pavilioanelor completează și păstrează istoria clădirii galeriei existente, creând spații care aduc oamenii împreună și favorizează un sentiment de comunitate și de deschidere”, a declarat directorul de artă al Galei de artă din New South Wales, Dr. Michael Brand. „Conceptul este revoluționar în configurarea muzeelor de artă și a experienței vizitatorilor și credem că va fi un pol de transformare pentru Galerie și pentru Sydney”.

Kazuyo Sejima + Ryue Nishizawa / SANAA a fost câștigătorul unui concurs cu invitați pentru a proiecta o nouă clădire pentru Galeria de Artă Sydney din New South Wales.

Firma japoneză, câștigătoare a Premiul Pritzker, a fost aleasă din 11 alte propuneri pentru seria incredibil de „subtilă” a pavilioanelor care sunt proiectate să „stea cu ușurătate pe pământ” pentru a respecta „frumusețea extraordinară” a sitului cultural deja foarte renumit pentru muzeul existent.

Juhani Pallasmaa, în calitate de membru al juriului, a adăugat:

„Complexul de unități de tip pavilion nu domină situl sau încearcă să-și proiecteze propria imagine arhitecturală copleșitoare. Ci creează un dialog respectuos, rafinat și echilibrat cu clădirea Galeriei existente și cu diversele componente urbane și peisagistice ale zonei. Domeniul, Grădinile Botanice Regale și escarpamentul spre Golful Woolloomooloo sunt unite într-o entitate relaxată și care funcționează bine, cu un flux natural de mișcare și puncte de vedere excelent alese. Proiectul împreună cu atmosfera sa generală este neconstrâns, cultivat și stimulator.”

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0