fbpx

Scenografie într-un mic spațiu de birouri. Byronic Logistic, Băicoi

AMENAJARE DE INTERIOR: Inedit Works TEXT: Mihail Neagu FOTO: Sabin Prodan

Byronic Logistic, o companie din domeniul construcțiilor industriale și dezvoltărilor de imobile rezidențiale, a dorit să își amenajeze un centru logistic și de birouri de mici dimensiuni la marginea orașului Băicoi. Cerința beneficiarilor a fost ca sediul să aducă în spațiul autohton ceva din atmosfera zonei Benelux, unde și-au desfășurat activitatea pe o perioadă îndelungată.

Clădirea cu două niveluri supraterane dată spre amenajare are în plan 10 x 27 m și este o structură metalică cu închideri de panouri tip sandwich și tâmplării din aluminiu cu vitraje mari, specifice spațiior de birouri . O treime din aceasta este ocupată de un spațiu de depozitare pentru echipamente de construcții, pe dublă înălțime și izolat de zonele de birouri care ocupă restul clădirii.

La parter, în zona de intrare, s-a realizat un spațiu de așteptare și, adiacent scării de acces către etaj, o recepție cu depozitare și arhivă în spate. Tot la parter au mai fost amplasate un spațiu pentru întâlniri, o zonă de lucru, o chicinetă cu loc de luat masa și două băi. Etajul găzduiește spațiul principal de lucru, o sală de conferințe, biroul managerului și o baie.

byronic_caramida

Cărămida roșie, element preluat din spațiul Benelux a fost folosită la realizarea pereților interiori de la etaj. În combinație cu lemnul de stejar folosit pentru mobilier și pentru riflajele aplicate pe pereți sau suspendate, aceasta aduce și o notă de căldură în spațiu, în contrast cu răceala structurii metalice și imaginea exterioară sobră. Pardoselile – atât cele de la parter, cât și cele de la etaj – au și ele aspect de lemn, dar sunt realizate din LVT, material ușor de întreținut și rezistent la traficul intens. Elementele structurale și de instalații care au rămas vizibile au fost vopsite în gri-antracit pentru a crea un fundal întunecos, neutru care să scoată în evidență materialele și culorile calde folosite in amenajare.

byronic_partitii

Oglinzile amplasate strategic și partițiile de sticlă amplifică vizual spațiile și stabilesc o relație de complementaritate cu pereții despărțitori din cărămidă roșie. De asemenea, partițiile au un aspect retro-industrial, fiind compuse din elemente de tâmplărie subțiri gri-antracit, ce formează ochiuri pătrate ce amintesc de geamurile vechilor fabrici. De altfel, forma de pătrat reprezintă un leitmotiv al amenajării, ea fiind prezentă și în unele piese de mobilier și placări de perete. Linia industrială se continuă, la rândul său, la nivelul mobilierului, prin elemente precum cadre din tablă groasă debitată laser, țevi metalice și roți din lemn, ce duc cu gândul la aspectul unor utilaje industriale vechi.

Iluminatul are un rol aproape scenografic în ansamblu,  fiind rezolvat prin spoturi direcționale ce concentrează lumina pe elementele principale de interes, dar și prin corpuri liniare încorporate în placările unor pereți sau în plafoane – ca, de exemplu, în zona de intrare, unde se intercalează cu riflajul aplicat pe perete, sau în sala de conferințe.

byronic_masa_conferinte

PROIECT: Byronic Offices; AMPLASAMENT: Băicoi, România; AMENAJARE DE INTERIOR: Inedit Works, arh. Mihail Neagu; COLABORATORI: Monobloc AD, arh. Sergiu Tencariu; FINALIZAT: 2021

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0