fbpx

SCIENTIFICA aduce expoziția VIITORUL ÎN 3D PRINTING la Brașov

Expoziția VIITORUL ÎN 3D PRINTING, primul eveniment din România dedicat tehnologiei imprimării tridimensionale, ajunge în Brașov. Găzduită de Muzeul Casa Mureșenilor, expoziția va putea fi vizitată între 11 și 24 septembrie, iar intrarea va fi liberă de luni până duminică între orele 10 și 17.

După avanpremiera de la București, din cadrul Romanian Design Week, și expoziția de la Cluj, VIITORUL ÎN 3D PRINTING vine la Brașov pentru a prezenta publicului larg aplicațiile creative și practice ale acestei tehnologii aflată în plină expansiune.

Evenimentul prezintă formele complexe care se pot realiza prin imprimarea 3D, tipurile de materiale utilizate și modul în care pot fi optimizate printurile pentru nevoile fiecăruia. Printre zeci de exponate regăsim poveștile interactive produse de Tanya Marriott din Noua Zeelandă, sculptura Bloom a lui John Edmark, o secțiune a clădirii Comisiei Europene din Amsterdam realizată de DUS Architects sau seria de vaze Libero Rutilo premiată cu Platinum A’Design Awards 2017.

capetele-de-trofeu-wired-life-create-de-vijay-paul-de-la-dotsan-ltd-glasgow-scotia-imprimate-cu-o-pulbere-de-nylon-folosind-sinterizarea-cu-laser

Dot San, „Wired Life”. Capetele de trofeu „Wired Life” create de Vijay Paul de la Dotsan Ltd, Glasgow Scoția. Designul a fost un experiment de povestire, cu uz minim de materiale și dimensiune maximă de imprimare, sfidând limitele procesului de imprimare. Capetele de animale au fost reduse la triunghiuri simple, care dau impresia de masă, însă sunt foarte ușoare și transparente, iar într-o anumită lumină se pot distinge doar umbre. Unele modele sunt ușor de amplificat sau de redus pentru a oferi variații de dimensiuni și preț. Imprimat în White Strong și Flexible cu o pulbere de nylon, folosind sinterizarea cu laser.

 

dus_ar1

DUS Architects, Amsterdam. Realizează design de fațade cu printuri 3D de mari dimensiuni din plastic biologic pentru Președinția Olandeză la UE 2016 Președinția UE are loc în Olanda timp de o jumătate de an începând cu luna ianuarie 2016 la Amsterdam Marineterrein (zona portului). Aici, politicienii europeni se întrunesc în „Clădirea Europei” mobilă creată special pentru acest eveniment. Ostentativă este fațada de la intrare proiectată de DUS architects, compusă din elemente unice imprimate 3D, confecționate din plastic biologic care pot fi complet reciclate după încheierea președinției. Veliere istorice și producția digitală Intrarea în clădire este parțial construită din vele cu forme jucăușe care amintesc de velierele istorice care erau construite odinioară în această zonă. Acestea formează firide, care găzduiesc băncuțe albastre UE imprimate 3D. Modelele imprimate se acumulează de la mare la mic și de la rotund la pătrat și descriu varietatea și comunitatea statelor UE. Noaptea, velele se aprind treptat cu o lumină pulsatilă.

 

imagine-din-videoul-magnetic-al-artistului-australian-dan-sultan-animatia-are-la-baza-peste-60-de-portrete-imprimate-3d

Imagine din videoul „Magnetic” al artistului australian DAN SULTAN. Pe parcursul a două luni, au fost făcute mai mult de 60 de bucăți individuale imprimate 3D pentru a capta întreaga gamă de expresii faciale și mișcări necesare pentru a face să pară că bustul înalt de 30 cm cânta. Imprimarea 3D, animația stop-motion și cartografia de proiecție sunt introduse într-un videoclip muzical pentru cântărețul australian în noul single „Magnetic” al lui Dan Sultan. Videoclipul artistului va rula pe tot parcursul expoziției.

Oferind atât o privire către viitor, dar și către trecut, expoziția își propune să conducă vizitatorii prin istoria imprimării 3D, să arate potențialul revoluționar pe care această tehnologie îl are și să exemplifice modul în care imprimarea este utilizată în România.

Vor fi reprezentate trei sectoare cheie în care tehnologia imprimării 3D generează inovație: sectorul industrial, medical și industriile creative. Pe lângă obiecte, expoziția include proiecții video, materiale artistice și documentare informative. Veți regăsi și seria de obiecte cu geometrii unice, care pot fi produse numai prin imprimare 3D. Acestea fac posibilă studierea conceptelor matematice și întelegerea construcțiilor geometrice.

Proiectul încurajează interacțiunea cu exponatele 3D, multe dintre ele putând fi observate de aproape de către vizitatori sau chiar atinse.

În completarea expoziției, în datele de 20 și 21 septembrie între orele 18.30 și 21.30, va avea loc un workshop GRATUIT de proiectare digitală și de introducere în 3D Printing. Workshop-ul se va ține la Hub Onezero, Strada Lungă nr. 100 și va fi facilitat de Alexandru Manolescu, doctor în inginerie industrială, specializat în scannere și imprimante 3D.

Pe parcursul celor 2 zile, participanții vor fi implicați intr-o serie de exerciții practice și vor învăța care sunt etapele procesului de design şi de proiectare 3D, modul în care se face translaţia de la o idee la obiect.

Cursul se adresează în special incepătorilor, dar și tuturor celor dornici să cunoască modul în care este utilizată această tehnologie. Echipamentul necesar al fiecărui participant constă într-un laptop care trebuie să aibă programul FREECAD instalat. Pentru cei care nu îl au, programul este disponibil aici: www.freecadweb.org/wiki/Download

Accesul la workshop este liber. Te poți înscrie sunând la 0748.979.851 sau pe e-mail: contact@scientifica.ro

Evenimentul este organizat de Asociația SCIENTIFICA, în parteneriat cu Science Museum of London. Proiect finanțat din bugetul Municipiului Brașov.

 

Pagina evenimentului: http://www.facebook.com/events/1458571844190365

Mai multe detalii: contact@scientifica.ro

 

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0