fbpx

Sculpturi ceramice de Ronan și Erwan Bouroullec pentru Tajimi Custom Tiles, la MDW2022

sursă foto: dezeen
Designerii francezi Ronan și Erwan Bouroullec au creat o instalație în culori pastel care explorează forme sculpturale din plăci ceramice. Expoziția, realizată împreună cu brandul japonez Tajimi Custom Tiles, este în prezent deschisă în cadrul Milan Design Week 2022.

Frații Bouroullec sunt unul dintre cele mai actuale duo-uri din designul contemporan.  Ronan (născut în 1971) și Erwan ( în 1976) lucrează împreună în Paris de mai bine de 15 ani și sunt conectați de diligența cu care tratează designul.

De-alungul carierei au colaborat cu numeroase branduri internaționale. De la Cappellini, cu care au debutat, la Issey Miyake, Artek, Alessi, Flos, Hay, Kvadrat, Magis, Vitra și și și, frații Bouroullec au creat colecții atemporale, care au trasat direcții emergente în design.  

sursă foto: dezeen

Piesele sunt realizate folosind o tehnologie de extrudare a ceramicii utilizată, de regulă, în producerea plăcilor ceramice și sunt pigmentate în culori pastelate, ca niște bomboane.  Piesele sunt expuse la Galeria Assab One, un spațiu abandonat dintr-o fabrică de print, iar expoziția este curatoriată de directorul creativ al Tajimi Custom Tiles, David Glaettli. Piese au fost realizate pentru a prezenta potențialul ceramicii produse de companie și de a ilustra că aparatura lor poate fi folosită și în alte scopuri în afara plăcilor ceramice din gamă. 

 

Sunt arhitecturi în miniatură realizate din ceramică; structuri compuse din ceramică extrudată și lemn, interconectate.Ronan Bouroullec
sursă foto: dezeen
sursă foto: dezeen

Formele colecției Sosei (nume sugerat de un asistent al fraților și care înseamnă asamblare) își găsesc rădăcini în procesul jovial de design, care a propus suprapuneri succesive de forme și culori în compoziții armonioase.

 

sursă foto: dezeen

În display sunt și piese ceramice realizate de Max Lamb și Kwangho Lee, produse în colaborări anterioare. Tajimi Custom Tiles debutează la Milan Design Week, aducând pentru prima dată în Europa piesele de design anterior prezentate în Tokyo. Expoziția poate fi vizitată până pe 12 iunie.

 

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0