fbpx

Sebastian Pren crede în comunitatea creativă locală


Ilustrator și designer grafic, Sebastian Pren ia ochii grație exploziei coloristice și geometrice a lucrărilor sale, în mod special afișe de campanii și evenimente. Printre colaborările de până acum se numără cele cu branduri și instituții precum Google, Levi’s, United Colors of Benetton, Carpisa sau Institutul Cultural Român. A studiat la UNARTE și visează să semneze într-o zi propria colecție de haine. Până atunci nu trebuie decât să ieșiți la plimbare în centrul Bucureștiului pentru a vă bucura de lucrările sale: în colaborare cu Lost Optics, Pren a semnat muralul realizat în această vară în cadrul Street Delivery (Strada pictor Arthur Verona) denumit „Optics group”.

pren_x_ong_illustrations_print_5-01

Cum e să fii designer grafic/ilustrator în România momentului?

Recunosc că în ultima perioadă am tot oscilat între a rămâne și a pleca din țară. Faptul că există o comunitate de artiști/designeri/ilustratori foarte cool și că multe proiecte sunt de-abia la început m-a făcut să îmi doresc să rămân aici și să mă implic.

Surse de inspirație: designeri, grafic designeri, ilustratori (români și internaționali).

Lista studiourilor din afară e lungă și mi-e greu să fac o selecție. Sunt foarte mulți designeri pe care îi urmăresc și îi apreciez (multe studiouri din Asia, mai nou). La noi, lucrurile stau altfel, fiind o comunitate mai mică. Radu Manelici m-a influențat puternic încă de când mi-a fost profesor. Apreciez foarte mult și proiectele semnate de Daniel & Andrew, ilustrațiile lui Saddo, muralele lui Lost Optics și lucrările lui KITRA.

absolut_sebastian_pren_2019-01

Proiectul care ți-a adus cele mai multe provocări, dar și cel pe care visezi să îl realizezi?

Cu riscul de a folosi un clișeu, aș spune că fiecare proiect în parte vine cu provocările lui. Nu știu dacă am acum a dream project, mi-ar plăcea să scot o colecție de haine la un moment dat.

La ce lucrezi în prezent și ce planuri de viitor ai?

Dincolo de proiectele comerciale, lucrez la câteva proiecte personale pe care sper să le pot scoate la lumina în curând. Mi-ar plăcea ca pe viitor să realizez mai multe proiecte în colaborare cu alți designeri/artiști/ilustratori.

pren_x_ong_illustrations_print_6-01

Interviu apărut în igloo 191 / aug-sept 2019

cop_igloo_191

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0