fbpx

Serpentine Pavilion 2015

La ediție aniversară (15 ani), Serpentine Pavilion din Londra stă sub semnul translucidității și al culorii, purtând semnătura arhitecților spanioli de la SelgasCano. Pavilionul poate fi vizitat până pe 18 octombrie 2015.

Text: Manuela Zipiși

Serpentine Pavilion 2015

Serpentine Pavilion, care face parte din ansamblul Serpentine Galleries aflat în Kensington Gardens din Londra, a devenit în ultimii 15 ani un loc al experimentării, găzduind instalații temporare ale arhitecților din întreaga lume.

Pavilionul, amplasat pe pajiștea din fața Serpentine Galleries, a devenit una dintre principalele atracții ale verilor londoneze și se află în top 10 al celor mai vizitate expoziții de arhitectură și design. Anul acesta, în premieră, sarcina de a se ocupa de realizarea pavilionului a revenit unui birou de arhitectură madrilen, SelgasCano.

Serpentine Pavilion 2015 Serpentine Pavilion 2015

José Selgas și Lucía Cano au imaginat o structură poligonală, cu înveliș dublu, opac și transparent în același timp, ale cărei panouri au fost realizate dintr-un polimer (ETFE) translucid și multicolor care se înfășoară în jurul structurii precum o țesătură.

Vizitatorii pot intra și ieși din pavilionul colorat prin puncte diferite, străbătând un „culoar secret”. Fiecare dintre intrări devine o călătorie în spațiu, definită de culoare, lumină și volumetrii surprinzătoare, bazate pe forme neregulate. În inima structurii au fost conturate un open space și o cafenea.
Serpentine Pavilion 2015

Una dintre sursele de inspirație ale arhitecților a fost felul în care oamenii se mișcă prin Londra și, în special, metroul londonez și ale sale meandre coerent structurate. Pavilionul oferă o experiență a transparenței, cu lumini și umbre, culoare și structură, sensibilitate și surpriză, în același timp.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0