fbpx

Serpentine Sackler Gallery, Londra

La sfârşitul lui septembrie, la Londra a avut loc deschiderea oficială a Serpentine Sackler Gallery, al doilea proiect realizat de Zaha Hadid Architects pentru Serpentine Gallery, după pavilionul temporar din 2000

Text: Anca Rotar

Noul proiect este amplasat în grădinile Kensington, la o distanţă de şapte minute de clădirea principală a galeriei, în partea de nord a podului Serpentine. Punctul de pornire al proiectului a fost The Magazine, o clădire în stil neo-clasic, construită în 1805, care, la vremea respectivă, a fost utilizată ca depozit pentru praful de puşcă necesar în bătălia de la Trafalgar. Renovată şi transformată pentru amenajarea galeriei, aceasta e alcătuită din două spaţii boltite, din cărămidă aparentă – depozitele propriu-zise – şi o structură de formă rectangulară, cu o colonadă frontală. Volumul nou adăugat de Zaha Hadid, uşor, transparent şi dinamic, completează şi pune în valoare construcţia istorică prin contrastul stabilit între rigurozitatea originalului şi liniile organice cu care ne-a obişnuit celebra arhitectă. Suprafaţa totală disponibilă pentru expunere este de 900 mp, la care se adaugă un restaurant şi un generos spaţiu deschis, destinat socializării.

Clădirea Serpentine Sackler Gallery va fi completată de o amenajare peisagistică realizată de arhitecta Arabella Lennox-Boyd.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0