fbpx

SHARE Forum Bucharest 2017

Luna noiembrie începe cu Forumul de Arhitectură și Inginerie SHARE Bucharest 2017, un eveniment care cumulează cele mai importante expo-conferințe și dezbateri ale spațiului construit printr-un tur de forță al celor mai premiate proiecte de arhitectură românești și internaționale. În perioada 6-7 noiembrie, la JW Marriott Grand Hotel, în cadrul Forumului se vor desfășura RIFF International Architecture Expo Conference Roofs, Insulations, Façades ce promovează exemplele de bună practică în arhitectura europeană, și CONTRACTOR LIGHTING Architecture and Engineering, precum și sesiunea de susținere a proiectelor nominalizate la Romanian Building Awards – RBA LIVE urmată de Gala de premiere RBA 2017 – Celebrate Architecture.

Aici este locul în care se intâlnesc companii implicate în domeniu, antreprenori, contractori, ingineri, arhitecți, investitori și dezvoltatori imobiliari. Vor fi peste 500 de participanți la evenimentele sub egida SHARE Forum din această toamnă și speakeri invitați din 13 țări: România, Olanda, Marea Britanie, Portugalia, Bulgaria, Macedonia, Belgia, Italia, Slovenia, Spania, Norvegia, Franța și Finlanda – toți reuniți pentru cele peste 75 de prezentări, studii de caz, conferințe și dezbateri. Acestea vor fi completate de expoziția ce va cuprinde soluții inovative pentru fațade, acoperișuri și izolații și prezentări ale reprezentanților unora dintre cele mai cunoscute companii producătoare.

Evenimentele reprezintă ocazia reîntâlnirii comunității share-architects.com, o comunitate pofesională dezvoltată de-a lungul a 20 de ani de conferințe internaționale în domeniul arhitecturii și construcțiilor.

Lista speakerilor invitați la SHARE 2017 vorbește de la sine, cuprinzând nume de talie mondială în lumea arhitecturii. Suntem onorați că alături de noi va fi prezent arhitectul britanic Ian Ritchie, CBE RA RIBA Hon FRIAS Hon FAIA, câștigător al Premiilor LEAF 2016, în calitate de great speaker în cadrul Forumului. Expo-conferința RIFF îl va avea ca invitat special pe arhitectul de origine olandeză Xander Vermeulen Windsant, fondatorul unuia dintre cele două birouri de arhitectură care au câștigat anul acesta EU Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2017 – XVW Arhitektuur. Mai mult, 4 din cele 5 proiecte finaliste în cadrul EU Mies Award 2017 voi fi prezentate de catre autorii lor în cele două zile ale evenimentului. Invitatul special al expo-conferinței CONTRACTOR LIGHTING 2017 este designerul Jean-Yves Soetinck, câștigătorul IALD Award of Excellence 2017.

Ediția extraordinară din noiembrie aduce cu ea o atmosferă în care excelența în arhitectură și construcții este pe primul plan. Vom vedea cele mai noi proiecte de arhitectură autohtone în cadrul sesiunii de susținere a proiectelor nominalizate la Romanian Building Awards 2017 – RBA LIVE. Cele 18 proiecte finaliste desemnate de BOARD-ul RBA au fost alese pe baza impactului social, cultural, economic asupra calității vieții utilizatorului, pe lângă criteriile estetice și tehnice ale construcției. O însușire comună a tuturor acestora reprezintă strânsa și atenta colaborare a trioului arhitect-constructor-beneficiar, fără de care un proiect de calitate nu se poate realiza cu succes.

În etapa finală a concursului, juriul internațional va desemna dintre nominalizați proiectele câștigătoare ce vor fi premiate în Marea Gală cu o diplomă însoțită de un certificat cu recenziile juriului, un trofeu mural, placheta de onoare Romanian Building Awards 2017 și promovate la nivel național și internațional.

Membrii juriului RBA 2017 sunt: arhitectul și teoreticianul italian Renato Rizzi, arhitectul Bruno Andreșoiu – coordonator al biroului iglooarchitecture și președinte igloomedia, arhitectul Andrei Șerbescu – ADNBA, birou câștigător al Marelui Premiu al ediției precedente RBA, Miha Dešman, unul din fondatorii biroului DANS arhitekti din Slovenia și arhitectul Xander Vermeulen Windsant – director XVW Architectuur, Olanda.

Gala de acordare a premiilor RBA va avea loc în continuarea sesiuniilor de prezentări live ale proiectelor finaliste și îl va avea ca maestru de ceremonie pe Marius Constantinescu, jurnalist TVR. Seara CELEBRATE ARCHITECTURE va debuta cu un talk-show manifest pe tema Designing the Profile of the Future Architect. A Project and its Implementation moderat de arh. Françoise Pamfil, editor-șef igloomedia. Acesta îi va avea ca speakeri-invitați pe arh. Ian Ritchie, CBE RA RIBA Hon FRIAS Hon FAIA, câștigător LEAF Awards 2016, arh. Philippe Samyn, membru al Belgian Royal Academy și arh. Șerban Țigănaș, Secretar General UIA – International Union of Architects și Președinte OAR. Ceremonia de premiere va fi oficiată de Președintele juriului RBA 2017 – arh. Xander Vermeulen Windsant, Câștigător EU Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2017.

În cadrul Forumului SHARE Bucharest 2017 se vor desfășura ca evenimente conexe prezentările live ale proiectelor aflate în competiția Wood Reinvented lansată de Fundația Kronospan, dar și un Junior Session SHARE – meet the architect” dedicat studenților, întâlnire care va avea loc la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, București.

Lista completă a speakerilor Forumului SHARE și proiectele finaliste din cadrul RBA sunt disponibile pe site-ul http://bucharest.ieriff.eu/. Înscrierile la conferințe și pentru Gala de premiere RBA – Celebrate Architecture sunt încă în desfășurare pe pagina de înregistrare.

Evenimentul produs de AB Plus events este organizat de Asociația PRO Event în parteneriat cu Ordinul arhitecților din România, în colaborare cu igloo și spatiulconstruit.ro.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0