fbpx

Silva deschide ușile Făuritorilor de Craft

Totul a început cu o întrebare simplă: Ce e cu adevărat pentru tine? Anul acesta, Silva inspiră consumatorii să se gândească mai mult la pasiunile lor și îi invită să-și ia porția de inspirație din cele 4 meserii prezentate la tururile ghidate Făuritori de Craft. Pentru că berea Silva nu este doar deschizător de gusturi noi, ci deschide și atelierele Făuritorilor de Craft din București.

Tururile ghidate Făuritori de Craft

Pe cât de mare e Bucureștiul, pe atât de multe locuri ascunse de privirile curioase găsim în el. În special atelierele unde făuritorii de craft își fac cu pasiune meseria. Obiectele lor sunt cunoscute de mii de oameni, dar universul în care ele sunt făurite rămâne încă un mister pentru mulți dintre noi. Așadar, curioși din toate colțurile, Silva vă invită, în perioada mai – septembrie, acasă la meseriașii din capitală.

Fiecare tur ghidat este dedicat unei meserii cu poveste și condimentat cu degustări de bere și rețete inspirate din fiecare craft în parte. Sub forma unor trasee ghidate prin București, tururile încep cu vizita unui loc emblematic pentru craftul vedetă și se continuă cu descoperirea atelierului făuritorului. Aici food pairing-ul intră într-o altă dimensiune și se asezonează nu doar cu berea, ci și cu meseria prezentată, iar invitații au ocazia să guste din preparatele unor făuritori de gust greu de refuzat: Alex Dumitru, Alex Iacob și Toni Godeanu. Ultima oprire a turului este una simbolică, într-un loc la înălțimea potrivită cât să deconecteze participanții de la cotidian.

Ghidul celor patru tururi este Cristian Cismaru, fondatorul Asociației My Transylvania și unul dintre promotorii mișcării Slow Food în România. Cristi va purta curioșii în lumea făuritorilor și le va povesti despre local, cultură, patrimoniu, gastronomie, gusturi și simțuri. Da, toate într-un singur tur! În plus, toate cele patru ediții îl vor avea alături pe Adrian Cărădeanu, expert în bere.

Cristian Cismaru, fondator al Asociației My Transylvania și ghidul celor 4 tururi din campanie, crede că „fiecare loc are o poveste și multe dintre ele abia așteaptă să fie descoperite. Așa că ne-am propus să spunem povestea unor oameni pasionați de meșteșugul lor. Însă nu oriunde, ci în atelierele lor, acolo unde își făuresc obiectele și craftul. Și cum mâncarea face orice experiență memorabilă, ne-am gândit să asezonăm fiecare tur cu câte un meniu local inspirat din universul făuritorului, servit alături de o bere cu poveste. Ne dorim mult ca, la finalul celor 4 tururi, să ne uităm cu mai multă atenție la poveștile din jurul nostru, la lucrurile făcute cu pasiune și cu ingrediente alese cu grijă, cu respect față de loc și moștenirea primită.”

Povestea făuritorilor de craft începe în atelierul de lemn al lui Ciprian Manda, se continuă în bucătăria lui chef Alex Dumitru, apoi surprinde momente în studioul foto Allkimik și se încheie, pe note muzicale, în studioul trupei The Mono Jacks.

 „Craftul este unealta prin care fiecare dintre noi își exprimă autenticitatea. Este un portal către lumile noastre interioare și este de datoria fiecăruia să-l descoperim. Silva l-a descoperit, este pasiunea pentru berea craft. Al tău care e? Ca să-l găsești mai ușor, Silva își propune să te ducă mai aproape de făuritorii pasionați, să descoperi o parte din universul lor, să le afli poveștile și să te lași inspirat de ei”, spune Anca Mușat, Director Marketing HEINEKEN România

Fiecare tur are un număr limitat de locuri, iar înscrierea se va face pe pagina oficială de Facebook Silva.

Turul Făuritorilor de Craft 

24 mai – Făuritori de Craft – Tur dedicat lemnului

Făuritor de craft: Ciprian Manda

Chef: Alex Dumitru

Harta tururilor se cartografiază începând cu 24 mai, când Silva deschide ușile atelierului Ciprian Manda – făuritor în lemn. Ciprian este un arhitect-designer-tâmplar care a dus pasiunea pentru lemn la un alt nivel. Prin îmbinarea tradiționalului cu modernul creează piese naturale, unicate și autentice. În cadrul turului, povestea lui va fi asezonată cu preparatele lui chef Alex Dumitru și cu cele trei beri Silva.

13 iunie – Făuritori de Craft – Tur dedicat gătitului

Făuritor de gust: Chef Alex Dumitru

Alex Dumitru este gazda și făuritorul de gust al celui de-al doilea tur, dedicat gătitului. După o vizită în secretele bucătăriei regale, Alex va deschide ușile atelierului lui – bucătăria – și va prezenta ingredient cu ingredient conceptul farm-to-table. 

26 iulie – Făuritori de Craft – Tur dedicat fotografiei

Făuritor de momente: Ștefan Dinu, Allkimik

Chef: Alex Iacob

Aflăm secretele fotografiei analog în studioul Allkimik. După 12 ani de avocatură, Ștefan Dinu a devenit fotograf specializat în ambrotipie. Povestea lui o vom afla în cadrul turului, dar și despre cum se declanșează fotografiile cărora nu le putem da like, love and share. Meniul dedicat fotografiei va fi realizat de chef Alex Iacob.

27 septembrie – Făuritori de Craft – Tur dedicat muzicii

Făuritor de sunete: The Mono Jacks

Chef: Toni Godeanu

Ultimul tur ne poartă acasă la băieții de la The Mono Jacks, pe scena privată din studioul Overground Music. Avem ocazia să descoperim universul muzical al trupei și să ne punem pe note gândurile și emoțiile alături de ei. Melodiile vor fi condimentate de preparatele lui chef Toni Godeanu.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0