fbpx

Simplicity

Foto: © Simplicity
Text: Viorica Buică

Sub presiunea unei existenţe din ce în ce mai agitate, cu un permanent asalt de informaţii, termene şi probleme, din ce în ce mai mulţi oameni învaţă sau îşi propun să redescopere farmecul lucrurilor simple, naturale, măcar ocazional. Câteodată este de ajuns o simplă vizită la restaurant.

Simplicity

Corina Bacalu şi Mihaela Bogza, adepte ale stilului raw vegan, au decis să-şi împărtăşească experienţa în domeniu şi să creeze totodată un spaţiu inedit de linişte şi relaxare chiar în mediul urban, în oraşul Braşov. Tânăra Anca Fetcu, deja un designer recunoscut în mediul local şi nu numai, le-a ajutat să recompună într-o veche casă pe parter atmosfera unei zile de vară din Provence, surprinzând totodată esenţa meniului cu adevărat special, cu ingrediente naturale.

Simplicity

Intervenţiile asupra casei au fost minime, spaţiile au fost doar parţial regândite pentru a răspunde noii funcţiuni. La interior, structura de tip vagon permite o anumită fluiditate, amplificată de lumina naturală căreia îi fac loc ferestrele destul de generoase. Efectul este susţinut de pereţii în totalitate albi şi de mobilierul de asemenea alb, pus în valoare cu diverse accente decorative, într-un stil boem, firesc. Din punct de vedere cromatic, amenajarea stă sub semnul câmpurilor (fascinante) de lavandă, chiar dacă nu întotdeauna direct: movul se regăseşte în ancadramentele ferestrelor, la lămpile interioare, în mici decoraţiuni şi, nu în ultimul rând, în meniu; în completare vin culori din aceeaşi gamă, vesele, punctând anumite treceri sau detalii. Din loc în loc pot fi admirate obiectele create de Anca Fetcu, precum cuierul Philippe – un simbol al unei vieţi simple, elegante, în care regăsim totuşi ludicul.

Simplicity

Simplicity

Simplicity

Simplicity

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0