fbpx

Sky Hill/Shine a Light: apel de proiecte pentru studenți și tineri arhitecți & designeri

Sky Hill/Shine a Light/DESIGN Competition 2021 este un concurs internațional de design de obiect care oferă posibilitatea studenților și tinerilor artiști, designeri și arhitecți de a realiza o serie de obiecte de iluminat, în mare parte din materiale naturale, unele puse la dispoziție de specificul locului, altele aduse în relație cu cele dintâi.

Inițiativa dorește să stimuleze implicarea directă a tinerilor în procesul de execuție și să ajute la formarea unei rețele în domenii interconectate. Pe lângă implicarea directă, sunt vizate observarea, înțelegerea și integrarea și a unui meșteșug în procesul creativ, în vederea conștientizării potențialului încă existent în astfel de practici, în acest sens având ca invitat un meșter specializat în impletitul nuielelor care va lucra în paralel cu ceilalți participanți. Workshop-ul va avea loc în vara lui 2021, la Dealu Cerului / Rezervația Naturală Cheile Nerei-Beușnița.

Calendar 2021

Mai 10 – Termenul limită de înscriere
Mai 20 / ora 24:00 – Termenul limită de trimitere online a proiectelor în layout prestabilit
Mai 27 – Anunțarea finaliștilor care vor participa la ateliere
Iunie 18-27 – Atelierele de realizarea prototipurilor sub îndrumare unor profesori români și străini
Iunie 26 – Premierea câștigătorilor
Septembrie 2021 / Iunie 2022 – Expuneri ale prototipurilor

Juriu

Maria Neneciu Romanian Design Week
Fabien Barrero-Carsenat – designer FBC
Radu Abraham – designer RA
Cosmin Gălățianu – arhitect STARH
Ovidiu Hrin – grafician SYNOPSIS
R / Marius Miclăuș – arhitect ARCHAEUS

→ Descarcă AICI toate informațiile despre tema competiției.

Organizatorul, Fundația ARCHAEUS din Timișoara, este la a patra acțiune de acest fel (după succesul celor din 2014, 2017 și 2019), iar proiectul face parte din Platforma educațională ALP (Alternative Learning Program).

În acest spirit, platforma experimentală creată în 12 ani de activitate are în derulare și alte proiecte precum: seria de conferințe Peripatetica – Oravița, Borangic – drumul mătăsii, activari urbane sau programul Steps.

Pentru că și alte instituții văd beneficiile unui viitor interconectat intre domenii complementare, ne bucurăm de suportul Uniunii Arhitecților din România, The Institute, Epretext, Pro Athos, Muzeul Uneltelor, MOD Studio, Archaeus ltd și EETIM ltd.

Alături de prieteni și sponsori, cele mai bune publicații de arhitectură din România ne sunt alături ca parteneri media – Zeppelin, Igloo, Arhitectura, Arhitext.

Contact – Marius Miclăuș / office@studioarchaeus.ro

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0