fbpx

Sky Tower, noul landmark al Bucureştiului

Când Armin Fuchs şi Franz Janz au proiectat impresionanta clădire Sky Tower, s-au confruntat cu o dilemă specifică arhitectului: cum să creezi un reper urban învelit în sticlă fără să-l transformi într-o seră insuportabilă pe timp de vară. Împreună cu echipa colaboratoare din România soluţia au găsit-o în cea mai nouă generaţie de produse cu protecţie solară SunGuard, de la Guardian Glass.

Text: Reka Ţugui
Foto: Andrei Creangă

Sky Tower, noul landmark al Bucureştiului

Recent finalizata clădire de birouri Sky Tower, în prezent cea mai înaltă construcţie din Bucureşti, este nu numai un obiectiv arhitectural de impact în peisajul urban, ci stabileşte şi noi standarde de reprezentativitate pentru companiile atente la imaginea lor publică. Cele 37 de etaje ale sale reuşesc să redefinească linia de orizont a oraşului, oferind totodată o perspectivă modernă asupra confortului şi eficienţei energetice.

Situată în partea de nord a Bucureştiului, mai precis în zona Floreasca, în cadrul unui centru multifuncţional care este deja un pol important în zona de birouri a capitalei, clădirea se dovedeşte un element urban spectaculos, capăt de perspectivă pentru mai multe trasee importante din oraş.

Sky Tower, noul landmark al Bucureştiului

Arhitecţii austrieci Armin Fuchs şi Franz Janz, împreună cu echipa atelierului Baumarc din România, au reuşit să creeze o siluetă arhitecturală simplă, dar de efect, un proiect care răspunde celor mai înalte standarde estetice şi tehnologice. Clădirea eliptică este structurată vertical într-o serie de elemente transparente, translucide şi opace, care creează un efect vizual dinamic, dar care reflectă totodată o anumită zonificare funcţională şi un set de cerinţe de eficienţă energetică.

Faţada de sticlă Sky Tower îndeplineşte necesităţi tehnice complexe pentru a oferi utilizatorilor un nivel ridicat de confort, cu un consum energetic mai scăzut. Elementele din metal se îmbină armonios cu diferitele elemente din sticlă SunGuard, extrem de performante în relaţie cu reflectarea căldurii solare. Spre deosebire de produsele tradiţionale, această sticlă inovatoare contribuie la păstrarea unei temperaturi interioare scăzute, asigurând un mediu de lucru plăcut şi micşorând semnificativ costurile de întreţinere.

Sky Tower, noul landmark al Bucureştiului

Arhitecţii au combinat în mod creativ diferite tipuri de sticlă SunGuard, în funcţie de culoare şi gradul de reflexie: SunGuard HP Bright Green 40/29, o sticlă uşor reflectorizantă, care prin indexul de randare al culorii de peste 95% devine neutră privită din interior; SunGuard HS SuperNeutral 51/28, o sticlă neutră cu tentă albastră şi un grad crescut de transparenţă. Întregul design Sky Tower se combină în mod impresionant cu o sticlă albă cu aspect mat, prin care lumina pătrunde liber ca printr-o perdea (sticlă float clară serigrafiată într-un procent de acoperire de 60%).

Acest joc al elementelor verticale se termină într-o zonă neutră, cu o nuanţă gri-albastru, care face legătura în mod elegant cu infinitul cerului. SunGuard SuperNeutral 40/23 a fost aleasă pentru această zonă, în care clădirea este expusă încălzirii solare excesive.

Produsul se remarcă prin puterea de reflexie a energiei solare şi prin faptul că permite pătrunderea unei cantităţi semnificative de lumină naturală în interior, devenind astfel soluţia ideală pentru clădirile de birouri.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0