fbpx

SoNoRo „BRIDGES” 2014 – Săli pline în primul weekend de festival

Festivalul SoNoRo a început în forță vineri seară la Palatul Cotroceni, cu un public entuziast, care a umplut Sala Unirii de ovații și aplauze. Concertul de deschidere – Viena: Radetzkybrücke, a fost o continuare firească a lansării internaționale a festivalului în afara României, pe 22 octombrie, în renumita sală Konzerthaus din Viena, în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

SoNoRo „BRIDGES” 2014 – Săli pline în primul weekend de festival

Sâmbătă, la The Ark, SoNoRo a continuat cu un periplu muzical plin de umor, iar duminică, la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă, cu “punțile efemere” spre filmele lui Andrei Tarkovsky si proiecții video realizate de Andrei Tarkovsky jr.  

SoNoRo continuă în cea mai cunoscută biserică romano-catolică din Bucureşti, Catedrala Sf. Iosif. Din minunatul monument arhitectural vor răsuna opere de: Monteverdi, Mozart, Vivaldi, Rossini şi Gesualdo, într-un concert inspirat de podul Rialto, din Veneția. Concertul începe la ora 19:30, iar intrarea este liberă.  

Marți, SoNoRo va concerta la Palatul Cercului Militar Național – “St. Petersburg: Alexander Nevsky Bridge”, iar miercuri la Banca Națională a României, într-un concert intitulat “Bridge to eternity”.

În weekend urmează trei concerte de neratat. Vineri, la Palatul Bragadiru, Roby Lakatos și ansamblul său vor suține un concert pasional, un “gipsy party” cu titlul “Over the Danube”, sâmbătă ne reîntoarcem la The Ark, pentru un concert sub forma unui itinerariu între Paris (Pont Neuf) și Londra (Podul Westminster), iar duminică, “De la cer la pământ” la Ateneul Român.  

SoNoRo „BRIDGES” 2014 – Săli pline în primul weekend de festival

Săptămâna viitoare, luni, după o discuție matinală cu regizorul de documentare Bruno Monsaingeon, dedicată elevilor și studenților de la școlile de muzică, seara, la ARCUB, vom putea asista la o masă rotundă și proiecția filmului său “Unquiet Traveller”. SoNoRo se încheie la București, marți, printr-un concert “Între generații” alături de unii dintre cei mai tineri și mai talentați muzicieni români – bursierii SoNoRo Intereferențe, la Colegiul Naţional “George Enescu”.  

A IX-a ediție a Festivalului SoNoRo continuă de pe 14 până pe 16 noiembrie la Cluj-Napoca și se va încheia la Iași, pe 17 noiembrie.  

SoNoRo „BRIDGES” 2014 – Săli pline în primul weekend de festival

Peste 35 de artiști internaționali, membri de renume ai elitei muzicale europene, iau parte anul acesta la festival: violoniștii Boris Brovtsyn, Vilde Frang, Alexander Sitkovetsky, Hugo Ticciati sau Daniel Rowland, violiștii Vladimir Mendelssohn sau Răzvan Popovici, violonceliștii Anja Lechner, Valentin Răduțiu sau Nicolas Altstaedt, pianiștii François Couturier și Henri Sigfridsson, clarinetistul Thorsten Johanns, fagotistul Bram van Sambeek sau Cvartetul Schumann sunt doar câțiva dintre muzicienii prezenți anul acesta la concertele de la București, Cluj sau Iași. 

Programul complet al festivalului SoNoRo poate fi găsit pe www.sonoro.ro, iar biletele şi abonamentele pentru concertele din București sunt disponibile prin reţeaua Eventim – magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti, librăriile Humanitas şi online pe www.eventim.ro .  

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0