fbpx

Spațiu organic, plutire calmă. Olea All Suite Hotel

Block 722 architects+ sunt autorii proiectului de hotel numit Olea All Suite din Tsilivi. Stațiunea se află la 5 km de orașul Zante și este expusă superbelor culori turcoaz sau smarald ale Mării Mediterane pe malul estic al insulei Zakynthos din Grecia. În ciuda frumuseții peisajului colinar, înveșmântat într-o vegetație abundentă, stațiunea Tsilivi are o imagine aproape generică pentru un loc de pe malul mării: vile cu un regim de înălțime de maximum P+2, într-o cromatică roz-portocalie, cu geometrii de goluri inabile sau cel puțin stranii, în al căror parter sunt adăpostite taverne, supermarketuri și farmacii. Veți spune desigur că „vedeți” clar imaginea evocată, o recunoașteți în cel puțin una din adresele vacanțelor de vară.

Arch2O-Olea-All-Suite-Hotel-BLOCK722-architects-02-1067x1600

Situat într-o proximitate agreabilă față de centrul stațiunii, beneficiind de un peisaj natural abundent și luxuriant, ansamblul Olea All Suite propune o pauză de contemplare și o imagine rafinată. Ceea ce are special Olea All Suite Hotel este liniștea, iar arhitecții conduși de Sotiris Tsergas și Vasiliki Moustafatzi au conferit temei majore spațiale și tectonice – calmul, această calitate a asocierilor pașnice, plauzibile, organice. Spațiul este configurat în cheia compozițională a unui refugiu contemporan; un fel de sanctuar articulat împrejurul elementului apă cu o prezență benefică și unificatoare.

Astfel, hotelul, compus din apartamente și facilități hoteliere precum Wellness Spa & Relaxation, cuprinde și împrejmuiește un lac artificial de 4 000 de metri pătrați. Spațiul arhitectural se însuflețește și este animat, atât interior, cât și în exterior, de prezența apei ce curge liber prin venele hotelului Olea All Suite.

Arch2O-Olea-All-Suite-Hotel-BLOCK722-architects-04-1067x1600

Autorii ne-au mărturisit că, în intenția lor, dizolvarea barierelor a fost o strategie importantă: „Lipsa completă a limitelor dintre apartamente și ariile comune ale ansamblului conferă vizitatorilor experimentarea unei libertăți spațiale distincte.”

O deconectare de tip mindfulness este orchestrată rafinat de proiectul arhitectural care accentuează starea de plutire. Olea All Suite oferă un spațiu organic, a cărui empatie este o plutire calmă.

Proiect: Olea All Suite Hotel; Amplasament: Zakynthos, Grecia; Arhitectură: Block 722 architects +; Arhitecți: Sotiris Tsergas, Vasiliki Moustafatzi; Coordonator proiect: Katja Margaritoglou; Colaboratori: Malo development, S. Chimarios, Linealight; Furnizori: Alumil, SET, Design pergola, Ivyhome, Ideal, Malo development, Durostick, Graffito, Virinis G. (Linealight), Skabarivia X. (Linealight), Sofa creations, Grstone, placed, Tzikopoulos P., Cocomat, Crystal pools, Mexil, Vagenas contract materials, Caneplex, Kourtis Contract, House LTD + 1; Finalizat: 2018

Proiect publicat în igloo 190 / iun-iul 2019
holiday architecture

igloo_190-shop

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0