Spre amintiri memorabile cu vinurile Mierla Albă
TEXT: Manuela Zipiși FOTO: courtesy of Mierla Albă
Iubitorii vinului vor descoperi, bucuroși sperăm, povestea unei crame artizanale aflate nu departe de București, Mierla Albă. Un loc unde meșteșugul vinăritului s-a convertit cu pasiune în două titluri – Mierla Albă și Crucea Manafului – care și-au propus să creeze amintiri și să bucure momente. Deschiderea apetitului, în povestea care urmează
Știm prea bine, poveștile încep de obicei cu a fost odată… însă am putea spune că în cazul cramei artizanale din regiunea Dealu Mare la care am ales să zăbovim povestea începe cu ideea unei mierle care a inspirat numele. Mierla Albă (le merle blanc) este o rara avis, o apariție memorabilă. Și exact asta și-au propus Daniel Dorneanu și Virgil Mândru să transmită și să genereze vinurile cramei fondate în 2011, cu vii la Gura Vadului și Breaza Buzăului, – senzații și experiențe de neuitat.
Acum patru ani se deschideau larg și ușile cramei aflate la aproximativ o oră distanță de București, în satul prahovean Gura Vadului, unde de atunci (cu rezervare prealabilă) au ajuns numeroase grupuri de prieteni iubitori ai vinului bun și experiențelor care ne ajută să ne desprindem de cotidian (Mierla Albă poate fi vizitată și în cadrul unor tururi ale cramelor din zonă pe bicicletă).
Mierla Albă poate acompania cu voie bună o masă întinsă de la care nu lipsesc brânzeturile maturate, carnea roșie sau ciocolata. Crucea Manafului, cel de-al doilea titlu din colecția vinurilor Mierla Albă se declină într-o paletă care merge de la roșu până la alb (o Fetească lejeră și jovială) și un versatil rose. Denumirea a fost inspirată chiar de crucea din piatră de secol XIX cu nume omonim din Breaza. Povestea s-a așternut, iar dorința descoperirii a fost stârnită. Iar pentru iubitorii de vin din capitală, vinurile Mierla Albă se găsesc și în HoReCa sau la OTOTO.