fbpx

Ștefan Cel Mare Building, o clădire din București premiată în America

The American Architecture Prize 2017 a premiat imobilul bucureștean de birouri intitulat ȘTEFAN CEL MARE BUILDING în categoria Proiectare de Arhitectură și tipologia arhitectură comercială.

Ștefan Cel Mare Building, situat între strada Tunari și bulevardul Ștefan cel Mare, are un acces bun la rețeaua de transport public incluzând metroul și este o inserție benefică în sit, amplificând calitatea mediului urban în care apare.

Partiul arhitectural al imobilul de birouri de înălțime medie (P + 9) permite organizarea nivelului curent într-o varietate de posibilități grație nodului central. Clădirea evocă prin anvelopantă și geometria pură frumusețea clădirilor industriale unde cărămida și elementele de fier forjat generează un anumit discurs arhitectural.

Opțiunea de a reuni câte două nivele în tratarea registrelor orizontale accentuează și mai mult o scară la nivelul contextului, o propunere care nu face excese. Poate nu întâmplător, titlul articolului din albumul igloo best este „O eleganță tăcută”. Vă invităm să descoperiți de ce.

Ștefan Cel Mare Building este certificată BREEAM în urma unui demers care a durat doi ani și care a armonizat aspectele constructive și creative, iar rezultatul a fost distins cu premiul CEL MAI BUN PROIECT DE BIROURI DE CAPACITATE MICĂ AL ANULUI.

Proiectul a fost prezentat și în albumul igloo best Birouri din România 4, care este disponibil în librării și prin comandă online pe www.igloo.ro.

 

Denumire proiect: Ștefan Cel Mare Building

Amplasament: București, România

Proiectant: Sc Lauster & Radu Arhitecți Srl

Șef de proiect: arh. Mihai Radu

Echipa de proiect, arhitecți: Paul Lupu, Liana Gheorghe, Oana Constantin, Codruța Cotârlea, Bogdan Lupu, Joshua Vizzi, Matei Deneș, Oana Crișan, Lorena Bulumac, Thodhoraq Stojani, Amelia Sava, Kirby Davis, Raluca Ignat

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0