fbpx

Stil modern și o identitate puternică în mai puțin de 60 mp

ARHITECTURĂ DE INTERIOR: Delta Studio TEXT: Laura Mitan FOTO: Vlad Crețeanu

În contextul în care spațiile de locuit devin, într-un ritm accelerat, din ce în ce mai mici, principala provocare căreia trebuie să îi răspundă arhitecții și designerii de interior este cea de a potența la maximum fiecare centimetru pătrat disponibil, atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. În cazul de față, beneficiarul acestui apartament de 54 de metri pătrați și-a dorit un ambient modern, cu o identitate puternică, în nuanțe închise, și spații clar delimitate pentru fiecare activitate și moment al zilei. Rezultatul reușește să îndeplinească, în numai două camere, toate exigențele unui trai confortabil, armonios, într-un open space contemporan.

Amenajarea este unificată prin placările lucioase, regăsite în pardoseala cu finisaj prețios de marmură albă, dar și pe peretele accent al dormitorului, unde este reiterată marmura, de această dată în tonalitate închisă. Textura lucioasă a fost aleasă deoarece reflectă lumina și amplifică vizual spațiul, oferind în același timp un aer sofisticat și prețios întregului concept.

Pentru un ambient călduros, și pentru a obține un contrast armonios cu texturile prețioase, arhitecții Delta Studio au adăugat pe pereți riflaje și placări din lemn, creând o experiență senzorială tactilă dinamică și diversificată. Accesoriile și decorațiunile negre completează această experiență, intensificând prestanța amenajării și conferindu-i o identitate puternică, asertivă.

3 - untitled-024

Schema cromatică pusă în operă constă în tonuri neutre, slab saturate, însă combinarea lor atent gândită evită impresia de sobrietate rece, generând o atmosferă intimă, familiară. Accesoriile aurii — corpuri de iluminat, tablouri și statuete aduc un suflu tonic și, în același timp, elegant. Pe lângă jocul de reflexii generat la contactul luminii naturale cu suprafețele de sticlă atent inserate în amenajare, arhitecții au încastrat benzi LED în mobilier pentru a evidenția liniile drepte și conceptul modern, minimalist.

4 - untitled-017

Decorațiunile au un caracter tactil, precum în cazul tapetului din zona de dining, cu detalii ornamentale abstracte. Tot aici, catifeaua constituie un accent prețios, iar scaunele negre aduc o notă de sobrietate. Baia este amenajată în spirit contemporan, cu sanitare cu fini­saj negru și placări ce imită marmura albă și neagră, pentru o imagine de ansamblu dominată de un contrast captivant. Elementul central aici este, însă, zona dușului, placată cu un spectaculos mozaic din piatră, ce dă o notă de distincție întregului ambient.

5 - untitled-009

Per total, apartamentul este optimizat, structurat și decorat cu abilitate, arhitecții Delta Studio reușind, într-un spațiu aparent redus, să includă nu doar tot confortul necesar unui trai contemporan, complet funcțional, ci și elemente premium.

PROIECT: Amenajare apartament; AMPLASAMENT: Str. Erou Iancu Nicolae nr. 80, București; SUPRAFAȚA UTILĂ: 54 mp; ARHITECTURĂ DE INTERIOR: Delta Studio, arh. Iulian Arbănaș; FINALIZAT: 2022

 

 

Articol publicat în igloo #210 / rural-actual / octombrie – noiembrie 2022

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0