fbpx

INSPIRED 2011 a premiat cele mai bune idei!

Vineri, 16 decembrie, în Atelierul de Producţie din Bucureşti, au fost premiaţi câştigătorii concursurilor Inspired – Fashion, Architecture, Graphic Design, Illustration, Product Design, Interior Design, Accessories, Dramaturgy şi Photography, în cadrul Galei Inspired 2011. Evenimentul a fost încheiat de un concert Moonlight Breakfast.

Inspired 2011 (www.concurs-inspired.ro) a însemnat 9 secţiuni de concurs, 2 luni de creaţie, 1250 de concurenţi înscrişi, 479 de mape depuse, 25 de câştigători,120 de premii. Şi în acest an, secţiunea Inspired – Photography a fost cea mai populară, cu 148 de lucrări predate.

Invitaţii (fotografi, arhitecţi, designeri, creatori de accesorii, jurnalişti, reprezentanţi ai mediului academic românesc, dar şi tineri pasionaţi de arte vizuale) au putut admira cele mai bune 40 de lucrări ale competiţiei INSPIRED 2011. De asemenea, evenimentul a inclus şi o expoziţie a unei selecţii de lucrări participante la Red Bull Art of Can.

INSPIRED 2011 a premiat cele mai bune idei!

Prezentăm mai jos câştigătorii secţiunilor Architecture, Interior Design şi Product Design. Toate celelalte proiecte le puteţi găsi pe www.concurs-inspired.ro

INSPIRED – ARCHITECTURE 2011

Tema din acest an de la Inspired – Architecture, proiectarea unui hostel, pe un sit la libera alegere, cu justificarea alegerii locului, a fost descrisă de câştigătoarea locului al II-lea, Olga Popovici, ca fiind “interesantă şi permisivă”. O părere similară au avut-o şi ceilalţi câştigători: “Tema mi-a placut. Hostele bune nu prea găseşti la noi, la Chişinău, aşa că a fost interesant şi uşor să mă decid să particip”, a declarat câştigătorul secţiunii, Andrei Vatamaniuc. “În aproape toate oraşele României, nişa turismului low-medium budget nu este atinsă şi tema din acest an subliniază nevoia de a pune în prim plan această necesitate. Tema a fost foarte permisivă dar în această permisivitate a stat şi dificultatea ei. Elaborarea proiectului a fost un demers amuzant la nivel teoretic cât şi un obstacol provocator la nivel practic”, a completat Robert Zotescu, câştigătorul locului al II-lea.

LOC I

ANDREI VATAMANIUC, MEDIA 8.32

INSPIRED 2011 a premiat cele mai bune idei!

LOC II

OLGA POPOVICI, MEDIA 8.20

INSPIRED 2011 a premiat cele mai bune idei!

LOC II

ROBERT ZOTESCU, MEDIA 8.20

INSPIRED 2011 a premiat cele mai bune idei!

INSPIRED – INTERIOR DESIGN 2011

Câştigătorii Inspired – Interior Design au descris participarea la competiţie ca fiind un rezultat al ambiţiei şi dorinţei de perfecţionare. “Sunt la a doua participare, data trecută am ieşit pe locul 14, fapt care m-a ambiţionat să particip din nou pentru a-mi demonsta mie în primul rând că pot mult mai bine.”, a afirmat câştigătorul din acest an, Attila Sandor. Tot un rezultat al ambiţiei a fost şi participarea următoarei clasate, Simona Goşu: “La ediţia de anul trecut când am realizat ca am ratat înscrierea mi-am zis că trebuie să particip anul viitor. Tematica a fost una pe placul meu, modul clar de exprimare al cerinţelor, libertatea care mi s-a oferit pentru a-mi expune ideile… toate aceste aspecte de care a dat dovadă, m-au motivat să creez un concept şi un mod de abordare simplu, economic şi foarte versatil. Spaţiul de dimensiuni reduse, modalitatea de a integra toate utilităţile necesare bunei funcţionări a unei astfel de caravane au reprezentat o provocare. Ar fi foarte interesant dacă evenimentele de design, şi nu numai, ar începe sa fie promovate la un nivel mai înalt… şi de ce nu, cu ajutorul unei astfel de caravane. Acest concurs, la fel ca orice altă competiţie, nu face altceva decât să stimuleze creativitatea, să ne ofere şansa de a ne autodepăşi, de a tinde spre perfecţiune.” Câştigătoarea celui de-al treilea loc, Victoria Coval, a completat: “Iniţial participarea mea în cadrul acestui concurs a fost motivată doar de dorinţa realizării unui proiect pentru a-mi îmbunătăţi nivelul de lucru. Provocarea a fost să aflu cum recepţionez eu tema propusă şi care este rezultatul acestei angajări. Însă pe parcurs şi în special în cele din urmă, am fost chiar surprinsă să aflu că am intrat totuşi în primii 5. Astfel am înţeles că printre lucrurile care ar trebui să ne motiveze calitatea, nivelul implicării şi originalitatea lucrărilor se află şi speranţa unui loc de frunte.”

LOC I

ATTILA SANDOR, MEDIA 8.44

INSPIRED 2011 a premiat cele mai bune idei!

LOC II

SIMONA GOŞU, MEDIA 8.17

INSPIRED 2011 a premiat cele mai bune idei!

LOC III

VICTORIA COVAL, MEDIA 7.73

INSPIRED 2011 a premiat cele mai bune idei!

INSPIRED – PRODUCT DESIGN 2011

Câştigătorii secţiunii Product Design au văzut în competiţia din acest an şi în complexitatea temei – duşul ca spaţiu şi funcţionalitate – o şansă de a aduce inovaţii în domeniu. „Într-o lume în care este din ce în ce mai greu să te afirmi sau să îţi păstrezi originalitatea, concursul Inspired mi-a demonstrat că ideile mele chiar pot fi apreciate la adevărata lor valoare, lucru care nu poate decât să ma bucure. Deşi este primul concurs la care particip şi nu aveam aşteptări foarte mari, mi-am pus în joc toată inventivitatea şi originalitatea pentru a veni cu o soluţie inovatoare şi creativă, încercând să depăşesc barierele clasicului deja existent pe piaţă în ceea ce priveşte corpurile de duş”, a detaliat Gina Nela Dragomir, clasată a doua în cadrul concursului. “Am încercat să răspund tuturor cerinţelor şi să realizez o coloana de duş cu funcţii multiple ce doreşte să contribuie la definirea unui concept care să cuprindă unitate stilistică, estetică, structurală şi funcţională” a relatat câştigătorul secţiunii, Vladimir Dumbravă, completând: “Organizarea evenimentului care a fost ireproşabilă din toate punctele de vedere, s-a încheiat cu o frumoasă gală de decernare a premiilor. Premiile au fost de un real folos şi reprezintă o încurajare spre a lucra cu tenacitate şi cu cât mai mult profesionalism în domeniul ales.”

LOC I

VLADIMIR DUMBRAVĂ, MEDIA 8.70

INSPIRED 2011 a premiat cele mai bune idei!

LOC II

GINA NELA DRAGOMIR, MEDIA 8.38

INSPIRED 2011 a premiat cele mai bune idei!

LOC III

ANDREEA BLESNEAG, MEDIA 8.21

INSPIRED 2011 a premiat cele mai bune idei!

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0