fbpx

Photoliu lansează un nou scaun meșteșugit semnat Lana

Photoliu, compania fondată de designerul Irina Pogonaru, continuă colaborarea cu designerul Lana și anunță lansarea ediției de lux a Scaunului Lana pentru Photoliu.

Photoliu lansează un nou scaun meșteșugit semnat Lana

Remarcat la târgul 100% Design London, scaunul Lana pentru Photoliu a fost selectat pentru apariții în presa internațională de către publicații precum Vogue Living, The Wall Street Journal şi The New York Times. În noiembrie 2014 a fost nominalizat la categoria “Cel mai bun obiect de design al anului”, în cadrul competiției Elle Decoration Romanian Design Awards.

Photoliu lansează un nou scaun meșteșugit semnat Lana

Pentru a sărbatori succesul primei ediții, echipa Photoliu și designerul LANA au pornit în realizarea unei noi versiuni, ediție limitată.  

“Am optat pentru o tapițerie brodată cu fir auriu, spre deosebire de prima ediție, în care am utilizat imprimarea modelului pe materialul de tapiserie. Lemnul de stejar a fost selecționat cu atenție, încercând să subliniem manufactura și prin aspectul striat și noduros, finisând numai atât cât să evidențiem farmecul natural al lemnului si lasandu-l nelacuit” a explicat Irina Pogonaru, fondatorul Photoliu.  

Designerul LANA se află la cea de-a doua colaborare cu editorul de design Photoliu.  

Am pornit la drum de la ideea unui print inspirat din cusăturile tradiționale din zona Maramureșului, care a adus valoare în colecțiile mele de haine. Dacă în primă instanță și eu și Irina am preferat varianta mai practică, a imprimeului, succesul acestui obiect de design ne-a determinat să venim cu o versiune super premium, în care materialul este brodat iar lemnul este și mai aproape de ideea de tradițional”, a subliniat LANA.  

Photoliu lansează un nou scaun meșteșugit semnat Lana

Photoliu lansează un nou scaun meșteșugit semnat Lana

Pentru acest proiect s-a implicat și echipa Dizainăr, care a contribuit la design-ul piesei, la identificarea soluțiilor tehnice și la urmărirea unor detalii de execuție.  

“Ne bucurăm să observăm un puternic curent de revenire la vernacular, la tradiția populară ca sursă de inspirație. Miza este să reușești să dezvolți un obiect echilibrat, pe care să poți să îl aduci în contemporan, care să răspundă stilului de viață actual și design-ului interior din zilele noastre. Apariția în presa internațională a confirmat faptul că am reușit să păstrăm acest echilibru, între arta populară și design-ul contemporan, printr-o muncă de echipă” a explicat Irina Pogonaru.

Photoliu lansează un nou scaun meșteșugit semnat Lana

“Cel mai important este că atât presa de specialitate internațională cât și publicul au primit foarte bine acest demers, ceea ce arată că este loc pe piața din România, dar și la târgurile internaționale, pentru piese Made in Ro!”.  

Photoliu lansează un nou scaun meșteșugit semnat Lana

Evenimentul de lansare a fost găzduit de galeria de artă GALATECA, un hub pentru design și creație românească. Continuând seria de expoziții dedicate tradiției românești, galeria a dorit să celebreze curentul de inspirație vernaculară din producția de design local încurajând creatori, precum Irina Pogonaru și Lana Dumitru.  

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0