fbpx

Stockholm Design Week

În perioada 3-9 februarie 2014, la Stockholm au avut loc două dintre cele mai importante evenimente de profil ale Europei: Stockholm Design Week şi Stockholm Furniture & Light Fair. Designul scandinav nu mai are nevoie de nicio prezentare: în ultimii ani, şi cu ajutorul internetului, a devenit extrem de popular, mai ales în rândul tinerilor, iar evenimentele din săptămâna dedicată designului sunt o sursă importantă de inspiraţie pentru toţi cei interesaţi de domeniu.

Elena Drăghici

De peste 60 de ani, Stockholm Furniture & Light Fair atrage în frumoasa capitală scandinavă un număr mare de arhitecţi, designeri, jurnalişti sau cumpărători pasionaţi de design. Din 1951, când a fost organizat prima oară, târgul a crescut constant, ajungând, aşa cum spun organizatorii, unul dintre cele două târguri de top ale Europei, alături de I Saloni Milano.

În prezent, târgul atrage anual 40.000 de vizitatori din peste 60 de ţări şi aproape 750 de producători de mobilier şi corpuri de iluminat. Interesant este că 80% dintre expozanţi vin din ţări scandinave: Suedia, Danemarca, Finlanda şi Norvegia.

Concomitent cu Stockholm Furniture & Light Fair se organizează, de şase ani, şi Stockholm Design Week, un ansamblu de peste 60 de evenimente în diferite puncte ale oraşului. „Săptămâna dedicată designului serveşte drept un loc de întâlnire pentru promovarea industriei de mobilier şi corpuri de iluminat. Este un eveniment care se extinde mult dincolo de zidurile centrelor de expoziţii şi este important pentru noi ca toţi vizitatorii să aibă parte doar de experienţe pozitive. Ziua se încheie afaceri şi oferte, în timp ce seara este dedicată petrecerilor şi evenimentelor. Ca organizator al Stockholm Design Week, sunt încântată să văd că evenimentul creşte şi se dezvoltă de la an la an”, spune Cecilia Nyberg, event manager.

Ne-am bucurat că la ediţia din acest an a existat şi o participare românească: Romanian Design Week şi ICR Stockholm au prezentat “Wood &Wool”, o expoziţie care explorează viziunea designerilor români contemporani asupra materialelor şi meşteşugurilor tradiţionale (şi care va rămâne deschisă publicului până pe 8 martie 2014).

Conceptul expoziţiei şi designul sunt semnate de arhitectul Attila Kim. Pentru a sublinia dialogul permanent dintre meşteşugurile şi designul contemporan, expoziţia prezintă şi obiecte tradiţionale oferite de Muzeul Naţional al Ţăranului Român. De asemenea, expoziţia include şi o secţiune specială dedicată obiectelor din ceramică şi porţelan, lucrările a 23 de designeri români fiind expuse cu această ocazie la sediul ICR Stockholm (Adina Marin, Alexandra Constantinescu, Ana Botezatu & Tina Nodes, Arhidot Design, Atelier Brut, Bogdan Ciocodeica & Diana Roşu, Carla Szabo, Doru Dumitrescu, Dragoş Motica, Eliza Yokina – SYAA, Form&Function, Grigore Mitrea, Klara Veer, Lidia Puică, Mădălina Teler, Mihai Stamati, Monotremu, Oana Coarfă – Cabinet, Prototip, Ruxandra Sacalis, Valentina Vidraşcu, Vlad Nancă, The Awesome Project).

http://www.stockholmdesignweek.com/

http://www.romaniandesignweek.com/woodandwool/

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0