fbpx

Succes extraordinar la Seul pentru violonistul Alexandru Tomescu

Alexandru Tomescu, cel mai apreciat violonist român, a revenit recent din Coreea de Sud unde a participat la o serie de evenimente în calitate de Ambasador al Bunăvoinţei pentru cultura Coreeană. Acestea au inclus concerte, recitaluri şi cursuri de măiestrie, dar şi întâlniri cu oficialităţi ale lumii diplomatice de la Seul, precum şi interviuri pentru Radiodifuziunea şi Televiziunea din Coreea de Sud.

Succes extraordinar la Seul pentru violonistul Alexandru Tomescu

Proiectul a pornit la iniţiativa Excelenţei Sale, Im Han-taek, Ambasador al Coreei de Sud la Bucureşti şi a fost coordonat de Ministerul Afacerilor Extrene din Coreea.

Vizita violonistului la Seul a început cu un recital organizat cu prilejul Zilei Naţionale a României de către Ambasada Română la Seul; diplomaţi din peste 20 de ţări au aplaudat recitalul violonistului care a interpretat cu această ocazie lucrări de Johann Sebastian Bach, George Enescu şi Niccolò Paganini.

De asemenea, Alexandru Tomescu a fost invitat de Orchestra Radioteleviziunii Coreene (KBS Symphony Orchestra) să susţină un concert sub bagheta dirijorului canadian Mark Gibson. Violonistul a interpretat cu această ocazie selecţiuni din „Anotimpurile” de Astor Piazzolla şi Fantezia „Carmen” de Pablo de Sarasate. Toate acestea au fost însoţite de interviuri pentru Radiodifuziunea şi Televiziunea din Coreea de Sud.

Succes extraordinar la Seul pentru violonistul Alexandru Tomescu

Ziarul “The Korea Times” nota: „Interpretarea fascinantă a violonistului român, precum şi fluenţa sa în limba coreeană au smuls publicului ropote de aplauze.”.

Alexandru Tomescu a fost desemnat Ambasador al Bunăvoinţei în 2011, de către Guvernul Sud-Coreean prin Ambasada acestei ţări la Bucureşti. Titlul i s-a acordat muzicianului în semn de apreciere pentru pasiunea care îl leagă de această cultură, pasiune pe care a manifestat-o în diferite rânduri – atât în interviuri, cât şi în alte ocazii. Alexandru Tomescu vorbeşte fluent limba coreeană pe care a învăţat-o de asemenea din pasiune pentru cultura ţării asiatice.

Violonistul va continua să se implice în proiecte menite să promoveze cultura coreeană în România, dar şi pe cea românească în Coreea de Sud. Rămâneţi la curent cu activitatea lui Alexandru Tomescu accesând pagina lui de web – www.alexandrutomescu.com şi pagina lui de Facebook – www.facebook.com/AlexandruTomescuOficial.

Succes extraordinar la Seul pentru violonistul Alexandru Tomescu

Alexandru Tomescu este artistul pentru care muzica nu are limite: capabil să abordeze cele mai grele partituri în concerte maraton, în turnee de zeci de oraşe, violonistul se bucură de o apreciere unanimă din partea publicului.

Drumul lui în muzică a început odată cu lecţiile de vioară primite de la mama sa, prof. Mihaela Tomescu şi a continuat apoi cu studii îndrumate de maestrul Ştefan Gheorghiu în România şi de Tibor Varga, Eduard Schmieder, Igor Oistrach, Ruggiero Ricci şi Herman Krebbers în străinătate. Pregătirea excepţională de care s-a bucurat i-a adus premii la cele mai prestigioase concursuri de vioară: Marguerite Long – Jacques Thibaud (Paris, Franţa), Paganini (Genova, Italia), George Enescu (Bucureşti, România), Sarasate (Pamplona, Spania), Kloster Schöntal (Germania) etc.

Au urmat concerte în săli celebre ale principalelor metropole ale muzicii: Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Théâtre des Champs Elysées (Paris), Concertgebouw (Amsterdam) etc. A concertat sub bagheta unor maeştri precum Valery Gergiev, Christoph Eschenbach sau Kurt Masur. Studiile şi activitatea concertistică de peste graniţe au însemnat pentru Alexandru Tomescu dobândirea unei experienţe pe care şi-a propus s-o valorifice în propria sa ţară, astfel că a decis să revină la Bucureşti pentru a schimba precepţia asupra muzicii clasice.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0