fbpx

Sunet, formă și culoare într-o vilă de la 1937 din București

AMENAJARE DE INTERIOR: arh. Andreea Cornilă TEXT: Iuliana Dumitru, Andreea Cornilă FOTO: Andrei Mărgulescu

Viniluri, board games, plante și… o pisică – acestea sunt câteva dintre elementele în jurul cărora s-a conturat creativ proiectul Take Five semnat de arh. Andreea Cornilă, proiect ce a presupus amenajarea și refuncționalizarea a două încăperi generoase dintr-o frumoasă vilă interbelică din zona Baicului, București.

Livingul a devenit spațiul desăvârșit al relaxării vizual-sonore, asemenea unui salon contemporan de audiții ce adăpostește colecția de discuri cu muzică clasică, electronică și jazz. Amprenta cromatică a noului interior a fost dictată de prezența unei impresionante sobe de teracotă, bogată în elemente decorative, astfel că nuanța ei se regăsește în mobilierul custom-made și, parțial, pe plafon și perete, pentru un efect subtil de continuitate și relief.

Biblioteca propune o compoziție dinamică de forme arcuite și de linii drepte, un labirint în care fiecare obiect al casei își găsește locul (inclusiv pisica!), iar consola cu design flexibil amintește de estetica mid-century modern.

Alături, dincolo de ușile franțuzești, fosta sufragerie aduce laolaltă cel puțin două funcții: birou, „scenă” pentru board games și dining. Aici piesa centrală este masa al cărei blat detașabil ascunde o suprafață perfect adaptată pentru jocuri.

 

Cele două camere sunt unite prin vechiul parchet din lemn masiv, acum recondiționat, a cărui nuanță mierie mai îmblânzește paleta rece și temperată a amenajării, păstrând însă nota generală elegantă.

Proiect: Take Five (living + sufragerie); Amplasament: București; Amenajare de interior: arh. Andreea Cornilă; Suprafață: 43 mp; Finalizat: 2022.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0