fbpx

Super Fiction Toilet. Sau cum poate Metaversul să schimbe felul în care înțelegem experiența umană

PROIECT: Super Fiction Architects TEXT: Anca Rotar FOTO: courtesy of Super Fiction Architects

Biroul japonez Super Fiction Architects, cu sediul în Tokyo, abordează arhitectura dincolo de ficțiune, prin proiecte amplasate în Metavers. Dacă pornim de la premisa că, de-a lungul istoriei umanității, rolul arhitecturii a fost de a conecta realitatea și ficțiunea, atunci rolul Metaversului este de a elibera arhitectura de propria ei definiție, pentru a transcede gândirea dualistă și a contribui la evoluția umanității în viitor, realizând ceea ce arhitecții numesc Super Ficțiune.

Care este cel mai mare lux din Metavers? Să deții cel mai inutil lucru. Super Fiction Toilet este prima toaletă publică din Metavers, îndeplind, astfel, o funcțiune total nenecesară în spațiul virtual. Rolul ei este de a marca un punct în care ne putem „elimina” problemele pentru a atinge o perspectivă clară asupra viitorului umanității.

Însă, cei care achiziționează toaleta dobândesc și dreptul de a o construi, fizic, în lumea reală. În total, 11 astfel de toalete vor fi construite în orașe din întreaga lume, primele 6 fiind Tokyo, Venice Beach, New York, Paris, Berlin și Dubai. Astfel, Super Fiction Toilet transcede raportul de opoziție dintre ficțiune și realitate și ne apropie de Super Ficțiune.

SFT_DRAWING_ELEVATION_A1
SFT_DRAWING_PLAN_A1

De altfel, toate proiectele realizate și avute în plan de Super Fiction Architects sunt meticulos gândite, pentru a putea fi construite atât în Metavers, cât și propriu-zis, în spațiul real. Astfel, „cucerirea” Metaversului, următoarea frontieră în dezvoltarea umanității va avea un impact asupra lumii fizice, deschizând calea către noi soluții și noi perspective asupra experienței umane în sine.

PROIECT: Super Fiction Toilet; AMPLASAMENT: Metavers și unele orașe din lumea reală; SUPRAFAȚA CONSTRUITĂ DESFĂȘURATĂ: 150 mp; AUTORI: Super Fiction Architects; ȘEF PROIECT: Yohei Ogata

 

Mai mult despre arhitectură în era inteligenței artificiale puteți citi în igloo #212 / Inteligența arhitecturală / februarie – martie 2023

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0