fbpx

Sute de bucuresteni au fost prezenți la Maratonul Muzical din Cismigiu

Pe parcursul zilei de duminică, 12 octombrie, sute de bucureșteni aflați în parcul Cismigiu au participat la o adevarata sărbatoare a muzicii prilejuită de împlinirea a 150 de ani de la înființarea Universității Naționale de Muzică. Barierele presupuse de convenția unui spectacol au fost ridicate, așa încât personaje binecunoscute precum Figaro, Carmen, Aida sau Don Giovanni s-au plimbat printre bucureștenii aflați în parc.

Instrumentele muzicale și-au dezvăluit tainele tuturor celor care au vrut să atingă o harpa sau un violoncel, în cadrul expoziției interactive, iar arii și duete celebre din opere și operete au răsunat în foișorul din Cismigiu, care s-a transformat într-o sală de spectacol în aer liber.

„Codrul e frate cu românul. În acest sens și Conservatorul e frate cu Cismigiul. Întotdeauna am considerat că Cișmigiul e un fel de prelungire botanică a muzicii pe care o facem în Conservator. Iată că acum se și întâmplă ca aceasta frăție, dată de vecinătate, să devină realitate. Toți care au participat la acest prim eveniment, ne-au spus apoi: ar trebui să mai faceți așa ceva! Nu-i un început promițător?”, spune Dan Dediu, rectorul Universității Naționale de Muzică București.  

Violoncelistul Marin Cazacu, coordonator al ansamblului Violoncellissimo, care le-a oferit bucureștenilor duminică, 12 octombrie, în parcul Cismigiu, un recital inedit cu muzici de Astor Piazzolla, Tomaso Albinoni sau W.A. Mozart susține opinia rectorului UNMB si este convins că sărbatoarea muzicii clasice din parcul Cismigiu este doar prima dintr-un lung șir de evenimente de acest gen.

Regizoarea Anda Tăbăcaru Hogea – care, de-a lungul carierei, a colaborat cu diferite teatre lirice din ţară și străinatate – este de parere că, cel puțin o dată pe an, sărbătoarea muzicii clasice trebuie să se transforme într-o sărbătoare a tuturor. Bucureștenii aflați în număr foarte mare duminică, la Maratonul Muzical din Cismigiu confirmă faptul că întâlnirea cu muzica clasica era un eveniment asteptat.

Sărbătorirea celor 150 de ani ai Universității Naționale de Muzică București va continua cu alte evenimente si lansări de carte: în 17 octombrie la Sediul UNMB și 18 octombrie la Ateneul Roman.     Detalii pe www.unmb.ro 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0