fbpx

Tăcerea Sunetului

“THE SILENCE OF THE SOUND” este o expoziție de pictură și sculptură. Artiștii plastici Octavian Popescu PILAT și Giani AMARANDEI își prezintă lucrările, puse împreună de criticul de artă Mihai Plămădeală.

Vernisajul are loc la Galeria CONTEMP, sâmbătă, 19 mai, ora 18:30.

 

Chiar dacă expoziția invită încă din titlu la o formă de tăcere – să-i spunem – contemplativă, sau suntem anunțați de inversarea metaforică a unor coduri de așteptare, de fuga de predictibil în expoziție se va discuta.

„Cum?”, un artist’s talk, cu durata de două ore, vă invită să aflați mai mult despre tăcerea sunetului, atât de la cei doi artiști plastici, cât și de la curatorul expoziției.

 

“THE SILENCE OF THE SOUND” poate fi vizitată în perioada 19 mai – 20 iunie 2018 la galeria CONTEMP din București, strada George Vraca nr. 7.

 

unnamed

Fie că se exprimă în lemn, piatră sau metal, Giani AMARANDEI se concentrează în mai mare măsură pe ceea ce are de spus decât pe soluţiile sugerate de materie, în sensul că raţiunile de ordin interior din actul creaţiei transcend punerea ideilor în practică. Din acest motiv, lucrările artistului rezistă bine la subdimensionări şi supradimensionări sau la trecerea în alte materiale. În mod paradoxal, proprietatea reflectorizantă a alămurilor sale, care absorb imaginile din proximitate pentru a le reda privitorului transfigurate în lumină, nu este o miză, în ciuda faptului că efectul optic este extrem de intens.

Reperele lui Octavian POPESCU PILAT sunt discreţia şi rafinamentul, direcţii implicite ale muncii sale artistice. Pictorul tinde să eludeze subiectul în favoarea culorii. Pânzele lui au o anumită dinamică, dată de diferenţa de potenţial dintre fundaluri, de sorginte abstractă, şi detalii, care conduc lucrările, fără echivoc, spre zona figurativului. Artistul marşează pe orizontale şi pe acorduri cromatice. Starea de linişte, de inacţiune, este contrabalansată prin crearea, cu mijloace artistice variate şi surprinzătoare a unor centre de atenţie în câmpul lucrărilor care nu sunt diferenţiate prin nimic special de vecinătăţile care trimit vectorial spre ele.

                                                                                                                                                                                                                                             Mihai Plămădeală, curator

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0