fbpx

Târgul iconarilor şi al meşterilor cruceri

14 – 16 septembrie 2012

Târgul iconarilor şi al meşterilor cruceri din 2012 păstrează structura anilor trecuţi şi rămâne un târg mic care îşi doreşte să fie mai aproape de atmosfera unui praznic, de celebrare a uneia dintre cele mai importante sărbători ale ortodoxiei: Înălţarea Sfintei Cruci, în 14 septembrie.

Târgul iconarilor şi al meşterilor cruceri

Praznicul, va fi însoţit cu suc de mere, turtă dulce, dulceţuri, miere şi prăjituri de casă.

Târgul iconarilor şi al meşterilor cruceri de anul acesta propune, în cadrul seriei de expoziţii Portret/ Atelier, trei studii de caz: Adriana Boerescu, Angela Ludoşanu şi Nicu Muntean.

Iconarii invitaţi au un traseu interesant atât din unghiul meşteşugului, cât şi din perspectiva contextului în are ei s-au format şi au lucrat. De la studii de artă, la descoperiri şi dezvoltări autodidacte, de la tentaţia picturii occidentale, la descoperirea autenticităţii trăite a icoanei ortodoxe, drumul lor dezvăluie căutări şi reconstituiri personale ale meşteşugului Icoanei. Ca şi în seriile precedente, portretul iconarului va fi dublat de atelierul său într-o construcţie expoziţională mai apropiată demersului eseului şi al experimentului.

Finisajul expoziţiei va fi însoţit de lansarea celor trei caiete Portret/Atelier şi de un concert de muzică psaltică susţinut de Grupul Nectarie Protopsaltul, pe 16 septembrie, la ora 17:00.

Grupul Nectarie Protopsaltul este unul dintre cele mai prestigioase coruri de muzică bizantină din România. Fondat în 2001 şi condus în primii ani de Valentin Gheorghe, Grupul este dirijat din 2008 de Sabin Preda, lector la Facultatea de Teologie din Bucureşti. Grupul a înregistrat până acum 9 CD-uri şi a susţinut zeci de concerte, singur sau ca invitat în festivaluri (Festivalul Archaeus, Festivalul de Muzică Veche, Târgul iconarilor şi al meşterilor cruceri de la Muzeul Ţăranului, Romania in Advent – ICR ş.a.), în România, Italia, Elveţia şi Scoţia. De asemenea, a participat la numeroase slujbe în biserici de mir şi mănăstiri din întreaga ţară şi din Sfântul Munte.

Expoziţia va fi deschisă până pe 16 septembrie 2012, între orele 10:00 – 18:00. Luni este închis. Intrarea este 6 lei şi 3 lei bilet redus

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0