fbpx

Teatru imersiv | 7 mai | Eu nu am furat niciodată nimic, organizat de Muzeul Ororilor Comunismului din România

Muzeul Ororilor Comunismului în România (MOCR), alături de Muzeul Național al Țăranului Român și Ministerul Culturii, vă invită la reprezentația proiectului de teatru imersiv „Eu nu am furat niciodată nimic“, ce va avea loc în data de 7 mai 2023, de la ora 16:00 la Muzeul Național al Țăranului Român, intrarea centrală din Șoseaua Kiseleff.

Spectacolul, scris și regizat de către Radu Mihail Savin, este realizat ca o modalitate de explorare pe viu a anilor `80 în România, transformând spectatorii în participanți și transportându-i totodată în timp, în copilăria, adolescența, tinerețea lor sau a părinților.

 

„Eu nu am furat niciodată nimic” e un spectacol intens; o crăpătură în fibra temporală prin care poţi privi de la adăpostul prezentului direct în tarele unui trecut înfricoşător. Un mănunchi de banane însemna, până nu demult, un lux nesperat. Un mic furtişag nu speria pe nimeni, ci era echivalentul unui gest politic. Curajul de a spune adevărul era echivalent cu martiriul suprem. Acest spectacol priveşte drept în ochi o societate strâmbă şi ne întreabă direct dacă nu cumva încă păstrăm câte ceva din proastele obiceiuri deprinse atunci“, transmite în cronica sa, criticul de teatru, Alina Epîngeac.

 

Cei patru actori: Ela Ionescu, Alex Cruceru, Șerban Ghilvaci și Ileana Ursu vor aborda, în trei spații diferite ale Muzeului Național al Țăranului Român, teme precum: statutul studentului în comunism, situația regimului alimentar și organizarea politică a instituțiilor de învățământ. Cele trei decoruri, realizate de către scenograful Cătălin Manea, conturează atent spațiul acțiunii, cu elemente ce redau în detaliu atmosfera epocii.

 

Vă informăm că în timpul săptămânii, de miercuri până vineri, intervalul orar 13:00-18:00, membrii MOCR susțin ghidaje în spațiul expozițional „Eu nu am furat niciodată nimic”.

 

Biletele pentru spectacol sunt puse la vânzare pe platformele eventbook.ro și theatrum.ro.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0