fbpx

Texturi de lemn și detalii sofisticate într-un apartament de inspirație provensală de la malul Mării Negre

AMENAJARE DE INTERIOR: inedit.works TEXT: Anca Rotar FOTO: Sabin Prodan

Când spunem „stil provensal”, ne gândim la spații deschise, curgătoare, o multitudine de texturi, tonuri blânde, pastelate, punctate pe alocuri cu accente în culori vii, și motive naturale. Aceste elemente-cheie se regăsesc în amenajarea locuinței de vacanță pe care v-o prezentăm aici, un loc cu un farmec aparte și un caracter evocator, aproape oniric, dincolo de spațiu și timp.

Fluiditatea amenajării rezultă din folosirea, în întreg apartamentul, a aceluiași tip de dușumea – un alt element preluat din vocabularul stilistic al caselor tradiționale din Provence.  Mai mult, textura de ceramică, ce oferă impresia de suprafață veche intens folosită, susține atmosfera de „acasă”, chiar dacă apartamentul este unul ce va fi utilizat numai câteva luni pe an.

Texturile sunt cele care conferă individualitatea fiecărui spațiu și separă, la nivel vizual, diferitele funcțiuni. Astfel, în living, tencuiala decorativă reprezintă fundalul pe care sunt aduse laolaltă o serie de obiecte de mobilier cât se poate de diverse, generând un ansamblu exuberant și unitar. Masa de dining, împreună cu scaunele care o înconjoară, toate din lemn amintesc de atmosfera unei terase la malul mării, măsuța de cafea din trunchi de copac trimite cu gândul la o plajă sălbatică, motivele atent sculptate ale depozitărilor evocă spațiul Asiei de Sud, iar sofaua modulară cu linii organice aduce o notă de sofisticare.  

Dormitorul matrimonial mizează pe nuanțe de albastru deschis pentru a crea un mediu deopotrivă elegant și relaxant, iar baia, separată de acesta printr-o ușă glisantă tip hambar, are o atmosferă de spa sofisticat, cu ceramică antichizată și detalii metalice aurii.

Dormitorul copiilor, cu o schemă cromatică și elemente decorative inspirate din Micul Prinț, mizează pe jocuri de perspectivă pentru a crea o atmosferă ce stimulează imaginația și creativitatea, caracterul ludic fiind continuat și în cadrul băii adiacente.

PROIECT: Accente Provence la Marea Neagră; AMPLASAMENT: Olimp, jud. Constanța; SUPRAFAȚA: 85 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: inedit.works, arh. Mihail Neagu; CONSTRUCTOR: Maysof; FINALIZAT: 2023

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0