fbpx

The balancing barn

Primul şi cel mai mai cunoscut proiect Living Architecture, The Balancing Barn se află pe un sit dintr-o zonă naturală protejată, care a aparţinut Suffolk Wildlife Trust. După ce a cumpărat terenul, fundaţia a dărâmat construcţiile precare din anii ’50 care se aflau acolo şi l-a curăţat temeinic, cu grijă pentru speciile protejate, scoţând la iveală potenţialul natural al locului. Pentru a valorifica diferenţa semnificativă de nivel, arhitecţii au optat pentru o structură îndrăzneaţă în consolă, care le oferă vizitatorilor senzaţia de a pluti în natură, o senzaţie amplificată în zona de living prin pardoseala şi plafonul vitrate.

Foto: © Living Architecture
Text: Viorica Buică

The balancing barn

Discuţiile cu inginerii au impus o lungime a consolei de 15 metri (jumătate din lungimea totală a casei) şi o structură din oţel, parţial vizibilă în dreptul ferestrelor.Volumul urmăreşte linia copacilor care străjuiesc drumul de acces.

The balancing barn

De aceea, privită frontal, casa pare extrem de simplă, cu un desen clasic: doar văzută din lateral sau accesând-o îşi dezvăluie adevărata identitate. La interior, spaţiile sunt organizate natural, pe lungimea casei: din bucătăria de mari dimensiuni, cu o zonă de luat masa, se trece într-un coridor de-a lungul căruia se află, de-o parte şi de alta, patru camere, fiecare cu baie proprie; la capătul acestuia, printr-o uşă parţial ascunsă, se poate coborî pe trepte în grădina de dedesubt; iar în extremitatea consolei a fost amplasat un living generos care oferă o conexiune puternică cu împrejurimile prin deschiderile vitrate, dispuse pe toate laturile.

The balancing barn

The balancing barn

Amenajarea realizată împreună cu Studio Makkink & Bey este o fuziune elegantă între modernismul olandez şi referinţe desprinse din lucrările lui John Constable şi ale lui Thomas Gainsborough, care şi-au petrecut vieţile pictând în zona Suffolk. Dacă la interior lemnul deschis a culoare este dominant, exteriorul este învelit în oţel lustruit, care, transformat de lumină într-o oglindă uriaşă, „dizolvă” construcţia în mediul natural din jur, contribuind astfel la (re)crearea unei relaţii speciale, pierdute.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0