fbpx

The Biutiful Way

Text: Ioana Păunescu
Foto: Ghefoto

„Se spune că timpul pe care-l pierzi cu plăcere nu e, de fapt, deloc pierdut. La asta ne-am gândit atunci când am început un nou Biutiful pe ponton”, spune Mihai Popescu. Versiune brighter & lighter a locaţiei din centru, terasa de pe lac este o suită de poveşti paralele: despre vară, despre nuanţe de albastru şi de verde, despre piese de design de semnătură, despre locuri solare – de coastă sau insulare – şi despre gusturi specifice.

The Biutiful Way

Terasa nu e nici bar, nici pub, nici restaurant. E un loc pentru sharing & socializing, pentru gusturi exotice de împărţit, la o vorbă, alături de prieteni. Iar poveştile paralele care compun atmosfera se derulează pe mă­sură ce parcurgem locul. De prim impact este senzaţia plăcută de offshore: pontonul pus chiar deasupra o­glin­zii apei şi câteva detalii (lemnul, şirurile de becu­leţe de peste acoperiş) fac ca terasa să aibă ceva din aerul unei ambarcaţiuni de croazieră acostate la mal. Referinţele acvatice sunt completate de o instalaţie formată din 70 de peşti-submarin din lemn, suspendaţi, deasupra barului, de structuri din placaj care generează forma u­nei bărci. Cromatica merge pe un joc de nu­an­ţe de albastru: plăci de ceramică reali­zată manual, tapiţerie, mobilier sau modele de farfurii făcute la comandă, la Horezu.

The Biutiful Way

Biutiful are multiple grade de transparenţă, date de opt module de acoperiş retractabil şi de şase module de pereţi mobili (reglabile independent, în funcţie de soare şi vânt) şi completate de planuri verticale (din lemn şi metal, din vegetaţie şi obiecte) cu rolul de a fragmenta, vizual, legătura terasei cu aleea de promenadă şi cu funcţiunile perimetrale. Mobilierul marca Twins Studio combină pie­se contemporane, con­ceptuale, cu imagini vin­tage (picioare de mese din lemn masiv, de la Thomas Anti­ques, sau scaunele cu look industrial, din anii ’60, ale lui Friso Kramer): remarcăm Mas­ters-ul lui Strack (care însu­mea­ză, într-un singur hibrid sinuos, trei alte forme iconice, deja clasice, de spătar de sca­un), Steelwood-ul fraţilor Bouroullec (pentru Magis) sau Co­meback-ul Patriciei Urquiola (pentru Kartell), acesta din urmă în toate variantele, inclusiv cea de balansoar.

The Biutiful Way

„Toate piesele sunt originale sau de semnătură. Şi asta pen­tru că originalul capătă o patină frumoasă în timp.” Detaliile de atmosferă stabilesc şi corespondenţe între vizual şi gustativ: laurii mari şi plini de flori amintesc de un peisaj mediteraneean şi îşi găsesc ecoul în selecţia de seafood făcut pe loc, pe cărbuni, la grătarul Robata – piesă spectaculoasă, pu­să la vedere, pe una din laturile Kitchi­nettei. Închiderile cu lemn „au ceva uşor asiatic în ele, asta şi pentru proporţie, dar şi pentru că, spune Mihai Popescu, avem şi preparate orientale în meniu.”

The Biutiful Way

Gustul exotic al Tur­ciei e prezent şi el în selecţia fusion de Spritz, Grills & Salads, graţie unui Adana ke­bap „de-acolo” – reţeta îi aparţine unui bu­că­tar turc special invitat pentru a stabili ingredientele şi pentru a instrui personalul.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0