fbpx

The Long House

La doar trei kilometri depărtare de coastă, la marginea liniştitului sat Cockthorpe, The Long House stabileşte un dialog armonios cu peisajul, recuperând elemente ale arhitecturii vernaculare locale pe care le combină, în mod inovativ, cu tehnologii şi design de ultimă oră.

Text: Viorica Buică
Foto: © Living Architecture

The Long House

Pereţii exteriori din piatră, care delimitează două grădini interesante – pentru dimineaţă şi pentru seară – împreună cu copacii bătrâni existenţi pe sit alcătuiesc un soi de scut împotriva vânturilor puternice, permiţându-le vizitatorilor să se bucure de priveliştea naturii, indiferent de vreme.

The Long House

Volumul clădirii este unul simplu la prima vedere, dar se individualizează prin detalii, în primul rând prin acoperişul din lemn, susţinut cu cabluri speciale din oţel. Interiorul este conceput cât mai deschis, cu o galerie la intrare, pe întreaga înălţime a casei, o zonă de relaxare lângă un şemineu de mari dimensiuni, la parter adăugându-se bucătăria şi zona de luat masa. O scară din lemn, în spirală, îi conduce pe vizitatori la nivelul superior, unde se găsesc patru dormitoare cu băi. Există şi un al cincilea, care se află într-o anexă lângă grădina de dimineaţă şi face astfel posibilă cazarea a 10 persoane – cea mai mare capacitate pusă la dispoziţie până acum în cadrul proiectului Living Architecture (poate şi pentru că Norfolk este o destinaţie cunoscută de vacanţă şi în apropierea casei se găsesc numeroase lucruri de văzut, de la vestigii ale celui de-al Doilea Război Mondial la plajele pitoreşti din Holkham).

The Long House

The Long House

Fără a fi privaţi de beneficiile locuirii contemporane, ba chiar expuşi la noi dimensiuni ale confortului, cei care se vor caza aici vor experimenta legătura puternică între mediul construit şi cel natural: drumul de acces către casă este flancat cu pruni, meri şi aluni, în cele două grădini, cu acces direct din zona de zi, se regăsesc plante sălbatice specifice zonei, iar pe pajiştile din jur pot fi tot timpul văzute animale domestice. Toate pentru a facilita relaxarea şi regăsirea de sine, departe de agitaţia alienantă a oraşelor.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0