The Throne M. Museum – istorie și eleganță

TEXT: Iuliana Dumitru FOTO: courtesy of Life Resort

Sighișoara rămâne unul dintre cele mai speciale orașe din România și, implicit, una dintre cele mai îndrăgite destinații turistice. Iar pentru ca experiența și bucuria (re)descoperirii cetății să fie complete, vă îndemnăm ca după lungi plimbări prin labirintul de străduțe, turnuri și vechi ziduri să vă opriți câteva nopți și la The Throne M. Museum.

Ascunsă la baza celor 176 de trepte ale Scării Acoperite și cunoscută sub numele de Casa Wonnerth, clădirea ce găzduiește acest boutique hotel este monument istoric (clasa A), ilustrând în mod remarcabil arhitectura transilvăneană de secol XVI. Elementele arhitecturale medievale, bine păstrate, amenajarea de interior inspirată și din alte epoci trecute, precum și confortul și dotările actuale, armonios integrate în ansamblu – toate creează laolaltă o atmosferă vibrantă, de celebrare a moștenirii istorice locale.

Hotelul își întâmpină vizitatorii cu povești de altădată transpuse expresiv în fiecare spațiu și obiect decorativ: o pivniță de vinuri în stil medieval, elemente de arhitectură gotică, cu arce de piatră și tavanul cu frescă de-acum patru secole, sau un ceas bisericesc cu clopot, vechi de peste 100 de ani – sunt doar câteva dintre amprentele de pitoresc prezente în spațiu.

text2_DWF0674-HDR

La The Throne M. Museum veți găsi 12 camere, fiecare cu un decor unic și, din nou, o poveste proprie, ce reflectă diferite stilistici ale eleganței secolelor trecute, prin mobilierul recondiționat cu meticulozitate. De la Art Deco și Art Nouveau la Biedermeier sau mobilier țărănesc, piesele sunt veritabile lucrări de artă, sculptate manual și restaurate de meșteșugari locali. De neratat camera boltită, singura de acest tip din clădire, care oferă o experiență aparte, cu boltirea din cărămidă și pictura decorativă de final de secol XIX, început de XX, recondiționată recent utilizându-se tehnici tradiționale și păstrându-se segmentele de tencuială originale.

Nu în ultimul rând, oaspeții au acces gratuit la două expoziții extrem de valoroase din Cetatea Sighișoara – Casa Breslelor și Casa Armelor, parte a uneia dintre celei mai mari colecții private de patrimoniu cultural din România. Una explorează atelierele meșterilor sași și uneltele lor, iar cealaltă prezintă o impresionantă colecție de arme, armuri, monede, litografii și cărți vechi. Pentru o incursiune în savorile locale autentice, gazdele vă pot duce în vizită și la Șura din Seleuș M. Museum (prezentată, de asemenea, în albumul Pensiuni din Transilvania 2024).

Material publicat în albumul Pensiuni din Transilvania 2024

 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0