fbpx

Toate emoțiile dintr-o ceașcă de ceai

ARHITECTURĂ: Aurora Design TEXT: Anca Rotar FOTO: Na Xin (INSPACE)

Situată într-un oraș din provincia chineză Yunnan, considerată locul de naștere al culturii ceaiului, această ceainărie propune un tip de design emoțional, unde toate senzațiile oferite de o ceașcă de ceai sunt reprezentate într-un mod tangibil, și unde vizitatorii sunt invitați să ia o pauză de la agitația zilnică și să se reconecteze la propriile emoții, în același timp explorând spațiul într-un mod creativ.

Calm, simplu și armonios, cu ferestre pe întreaga înălțime, interiorul este împărțit în mai multe zone de o serie de structuri circulare de dimensiuni variate, care generează mai multe traiectorii fluide, încurajând o parcurgere intuitivă. Alăturarea de texturi solide și diafane simbolizează tensiunea dintre realitate și iluzie, dintre obiectiv și subiectiv, și, în același timp, echilibrează amenajarea.

Mobilierul din lemn și detaliile organice ale nervurilor pietrei aduc natura în interiorul spațiului, iar barul situat în apropierea intrării principale evocă legendarul Drum al Ceaiului prin suprafața texturată, în nuanțe telurice.

O platformă ridicată, amplasată central și înconjurată de pereți curbați, domină spațiul parterului, oferind imaginea teatrală a unui decor unde mobilierul este acoperit în întregime cu material textil, atent aranjat, iar podeaua este presărată cu frunze de ceai, într-o meditație asupra istoriei îndelungate și semnificației culturale deosebite a acestuia.

Scara interioară conduce către un spațiu generos, destinat savurării ceaiului. Aici, atmosfera este una de familiaritate și căldură, potențată de prezența plantelor și a aranjamentelor decorative amplasate cu atenție.

text4_12

Perdelele ce înconjoară fiecare zonă creează un sentiment de protecție, separând interiorul ceainăriei de lumea exterioară și încurajând o stare de contemplare și calm.

PROIECT: Ye Xiao Xiao; AMPLASAMENT: Mengzi, Yunnan, China; SUPRAFAȚA: 240 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: Aurora Design; ȘEF PROIECT: Yang Xuewan; ILUMINAT: Uniimport; TEXTILE: Knight art lab; FINALIZAT: 2023

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0