fbpx

TOGETHER – despre importanța multidisciplinarității și a diversității @ROMANIAN DESIGN WEEK 2021

UniCredit Bank și The Institute prezintă cea de-a noua ediție a Romanian Design Week în perioada 4-13 iunie, la București

#RDW2021 #romaniandesignweek #together #impreuna

Sub tema #together, festivalul va reuni în programul său online și offline organizații, designeri, inițiative și evenimente care împreună propun un focus pe importanța, succesul și contribuția pe care industriile creative le au în societate. Această abordare devine cu atât mai importantă în realitatea post-pandemică, în care suntem în căutarea unor noi moduri de a redesena viața de zi cu zi, suntem preocupați de impactul asupra mediului, de viitorul pe care îl determinăm, de colaborare și de incluziune.

Spațiul central al festivalului va fi Combinatul Fondului Plastic, adresă ce reunește o comunitate artistică valoroasă și efervescentă (www.combinat.ro) și care va găzdui câteva dintre expozițiile din programul #rdw2021.

O selecție a board-ului creativ RDW dintre cele mai bune proiecte de design realizate în ultimul an va fi prezentată într-o expoziție desenată de Attila Kim Architects la Galeria SENAT.

Stradal, o expoziție dedicată designului grafic, care se va concentra pe importanța acestuia în spațiul public, va fi prezentată de Local Design Circle la UNA Galeria. Expoziția este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Rethinking Plastic va aduce în prim plan o colecție de obiecte inovatoare și sustenabile, dezvoltate și realizate din plastic reciclat de designeri și companii din întreaga lume. Proiect al Searious Business, alături de Dutch Design Foundation și Yksi Expo, Rethinking Plastic este prezentat în programul RDW 2021 de ASAP, la Galeria Phenomenon.

Zeppelin Design va propune o reinterpretare a spațiului public exterior într-un context post-pandemic, printr-o serie de intervenții outdoor.

Pentru al doilea an consecutiv, o serie de expoziții internaționale de design vor fi prezentate în programul Design Flags pentru a încuraja dialogul dintre piața românească de profil și cea internațională, Romanian Design Week dorind să contribuie la dezvoltarea industriilor creative locale în context global.

Festivalul va sărbători comunitățile creative și hub-urile locale prin programul Design GO, format ce propune numeroase evenimente satelit și trasee speciale de design prin București, dar și în Cartierul Creativ.

Un pol important în acest program va fi Muzeul Național de Artă al României, care va găzdui o expoziție ce investighează evoluția designului contemporan de obiect din România, un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Aceasta este primul demers expozițional dezvoltat de Cartierul Creativ în parteneriat cu Muzeul Național de Artă a României, una dintre cele mai importante ancore culturale din harta Cartierului.

Pentru programul complet #rdw2021 și actualizări ale acestuia, accesați www.romaniandesignweek.ro, dar și paginile de Facebook și Instagram, pentru a fi întotdeauna la curent cu noutățile.

Romanian Design Week (4)

Parteneri RDW 2021
Un proiect
: The Institute

Prezentat de: UniCredit Bank
Parteneri: ASAP
Parteneri culturali: Uniunea Artiștilor Plastici, Combinatul Fondului Plastic, Muzeul Național de Artă al României
Parteneri media strategici: Rock FM, Radio România Cultural
Parteneri media: Designist.ro, Feeder.ro, Glamour, Igloo, Inspirationist.net, IQads, Modernism, Molecule F, Munteanu, Revista ARTA, Revista Atelierul, Șapte Seri, V Fair, Zeppelin, Zile și Nopți, World Architecture Community

Romanian Design Week s-a impus în cele opt ediții de până acum ca fiind cel mai important festival multidisciplinar din România – o radiografie a stadiului actual de dezvoltare a designului și a industriilor creative locale: arhitectură, urbanism, design de interior, design grafic, ilustrație, design vestimentar, design de obiect sau a altor inițiative sau proiecte care folosesc creativitatea ca principală resursă de dezvoltare.

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un festival anual care promovează designul contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic și cultural. Este primul proiect dedicat în întregime designului, care se adresează atât publicului, cât și profesioniștilor. În fiecare an, Romanian Design Week trasează o hartă a evenimentelor și spațiilor ce promovează designul.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați: Luiza Popescu, luiza.popescu@institute.ro, 0740  701 284.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0