fbpx

Tonuri neutre şi elemente tactile într-o nouă amenajare marca Dofinteriors

ARHITECTURĂ DE INTERIOR: Dofinteriors TEXT: Raluca Dofin, Anca Rotar FOTO: Arthur Ţinţu

Situat în cadrul complexului rezidenţial ONE Mircea Eliade, în zona de nord a Bucureştiului, apartamentul servește drept locuință de închiriat, prin urmare una dintre cerinţele briefului a fost aceea de a crea un spațiu care să se plieze personalităților diferite ale viitorilor ocupanţi. Deşi prioritatea a fost aspectul funcţional, nu ar fi putut să lipsească din amenajare marca definitorie a proiectelor Dofinteriors – integrarea emoției prin crearea unor spații ce induc nevoia naturală de a savura momentul prezent. Astfel, locuința devine o oază de liniște și relaxare în mijlocul agitaţiei urbane.

Crezul arhitecţilor de la Dofinteriors este că o locuinţă trebuie să spună o poveste şi să fie un spațiu care să reziste trecerii timpului, prin folosirea produselor de calitate, precum și o celebrare a lucrurilor care contează. În cazul de faţă, apartamentul a putut fi tratat ca o pânză albă pentru scrierea acestei poveşti, graţie finisajelor neutre existente, care au constituit fundalul perfect pentru o serie de inserții pline de personalitate.

Plafonul coborât din zona de intrare creează o perspectivă restrânsă, care, pe măsura înaintării în spațiu, se deschide generos către o terasă cu privelişte panoramică asupra orașului, accesibilă din fiecare cameră. Mai mult, ferestrele din pardoseală până în plafon de pe faţada lungă a apartamentului permit accesul nestingherit al luminii naturale. Piesele de mobilier custom prezente în amenajare au fost gândite, de asemenea, într-o linie neutră, subtilă, pentru o imagine de ansamblu armonioasă.

Zona de zi de tip open space devine un spațiu generator de relaxare prin inserarea unei canapele de tip modular. Bucătăria invită la socializare prin acomodarea unei insule generoase, orientată către vitraje. Masa de dining aduce un element de căldură prin utilizarea lemnului, iar liniile sale simple și curate, cedează rolul principal scaunelor sculpturale, fiecare cu personalitatea sa proprie.

Un alt element definitoriu pentru proiectele Dofinteriors este aducerea naturii în interior, rezolvată aici prin integrarea unui ghiveci ascuns în comodă și prin motivele vegetale prezente în design-ul tapetului de pe perete, cu o grafică creată special pentru acest proiect.  

În zona de noapte, dormitorul matrimonial are un caracter scenografic şi îmbie la linişte şi relaxare, atât prin elementele vizuale, cât şi prin tactilitatea şi luxul subtil al textilelor alese pentru covoare, draperii şi tapiţeria patului.

În întreg apartamentul, schema de iluminare a fost astfel gândită încât să permită mai multe scenarii luminoase în fiecare cameră. Finisajele parietale sunt puse în valoare de benzile LED, iar corpurile de iluminat decorative au un caracter sculptural, contribuind la crearea unei atmosfere aparte. Spoturile încastrate bifează rolul iluminatului general în spațiu, în timp ce aplicele și veiozele servesc ca lumini de accent.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0