fbpx

Top târguri de design de neratat în 2018

Designul contemporan se intersectează periodic în multe dintre capitalele europene și nu numai. Conexiunile și influențele circulă subtil și firesc, designul de obiect ieșind la rampă alături de fashion, designul grafic și amenajarea de interior. Un loc special îl ocupă în 2018 și noua ediție a Bienalei de Arhitectură de la Veneția (26 mai – 25 noiembrie 2018) care are drept temă atât de deschisul „freespace” și unde România va participa cu proiectul „Mnemonics”. Am ales cinci dintre cele mai cunoscute și mai așteptate târguri internaționale de design, decorațiuni de interior, arhitectură și lifestyle, la care ne-ar plăcea să vedem și cât mai mult design românesc. Plus, firește, Romanian Design Week.

Stockholm Furniture & Light Fair (6-10 februarie)

Designul scandinav nu mai are nevoie de prezentare, cât despre influența acestuia în amenajările interioare și designul de obiect al ultimilor ani, nici nu mai amintim. Ora exactă în noile tendințe ale designului scandinav (mobilier, corpuri de iluminat etc.) se dă la Stockholm Furniture & Light Fair, care va avea loc la Stockholm, la începutul lui februarie. Și mai interesant este că, în același timp, va avea loc și Stockholm Design Week. Prin urmare, vorbim de peste 700 de companii care își vor prezenta cele mai noi proiecte, peste 100 de evenimente dedicate design-ului plus workshopuri și conferințe pe teme de arhitectură și design.

Salone del Mobile (17-22 aprilie)

Unul dintre cele mai importante târguri de profil din Europa, Salone del Mobile va anima orașul Milano în această primăvară cu venerabila ediție cu numărul 57. Dacă vă tentează să intrați într-un univers cu peste 2.000 de expozanți care vor umple spațiul expozițional principal și pe cele conexe cu emoția și vibrația designului contemporan, Milano este locul în care trebuie mers.

Romanian Design Week (18-27 mai)

Designul românesc în toată splendoarea, de la obiect, la fashion, design grafic ori amenajare, va fi celebrat și pus în evidență în cadrul Romanian Design Week, eveniment care are șanse reale să devină tradiție. O expoziție centrală și o serie de evenimente conexe vor anima spațiile creative ale orașului.

MAISON&OBJET (7-11 septembrie)

MAISON&OBJET, târgul parizian care ia, de două ori pe an, pulsul zonei design, decorațiuni de interior, arhitectură și lifestyle va avea o nouă ediție la început de septembrie. Plus: în aceeași perioadă are loc și o nouă ediție a Paris Design Week care se va strecura prin celebrele cartiere ale Parisului.

London Design Fair (20-23 septembrie)

Inima creativă din East London va bate mai tare între 20 și 23 septembrie. London Design Fair reunește anual peste 25.000 de persoane (arhitecți, designeri, presă, public larg), atingând sectoare precum mobilier, corpuri de iluminat, ceramică, textile, accesorii etc.

Vienna Design Week (29 septembrie – 8 octombrie)

Sub egida „A City Full of Design”, ediția a 12-a a târgului de design vienez va transforma orașul într-o adevărată platformă și „vitrină” a designului contemporan.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0