fbpx

Trans(a)parenţesem meşteşug

Astăzi în România mai este o singura familie care creşte viermi de mătase.
Familia Niculescu din Stoeneşti – Vîlcea. Iar Fundaţia ARCHAEUS şi-a propus să-i ajute să se dezvolte. Au iniţiat, astfel, un proiect în care îşi aduc contribuţia tineri creatori din diverse domenii.

Text: Marius Miclăuş / Preşedinte Fundaţia ARCHAEUS

Trans(a)parenţesem meşteşug

Ne dorim ca acest proiect să fie multidisciplinar…şi reuşim.

Urmărim crearea unui “brand” unitar, contemporan, dar cu rădăcini în meşteşugul românesc, cu o arhitectură a spaţiului de lucru realizată în materiale locale, vie şi vibratilă care să reprezinte de la fashion designeri ce realizează produse din borangicul de Stoeneşti pînă la parfumuri cu tenta acestuia, vin local care să învie aromele mătăsii, fotografie, muzică, film sau web design….Toate pentru excelenţă.

Trans(a)parenţesem meşteşug

După un an de muncă, suntem gata să prezentăm rezultatele; vă invităm la introspecţie , vă invităm să salvăm ce mai e de salvat din ceea ce, cîndva, era produs pe scară largă în România: Borangicul.

Trans(a)parenţesem meşteşug

La 20 octombrie 2013 ora 16.00, în cadrul primei Trienale de arhitectura East – Centric Architecture, la Palatul Ştirbei, pe calea Victoriei, vă invităm să vizitaţi instalaţia care vorbeşte despre acest proiect multidisciplinar. Trans(a)parenţesem meşteşug.

Trans(a)parenţesem meşteşug

Finalul?….Vă invităm să fiţi partenerii cu care construim noul atelier de ţesut borangic, “musai” cu meşterii locali în buna tradiţie a zonei şi a faptului că toate tesşturile de la Stoeneşti se fac manual…

Echipa este pregatită.

Trans(a)parenţesem meşteşug

Trans(a)parenţesem meşteşug

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0