fbpx

Trei birouri de arhitectură, trei vile în inima junglei. Art Villas Resort, Costa Rica

Trei birouri de arhitectură din Republica Cehă au răspuns provocării de a ieşi din zona de confort şi de a proiecta fiecare câte o mini-vilă în cadrul unei locaţii exotice departe de casă – jungla costaricană. Rezultatul este micul resort Art Villas, situat pe un teren în pantă de 25.000 mp în mijlocul naturii luxuriante şi în apropiere de coasta Oceanului Pacific. Spaţiul de cazare măsoară, în total, numai 140 mp, cărora li se adaugă 204 mp de terase.

Art Villas Resort este un loc unde vizitatorii pot experimenta din plin natura înconjurătoare şi se pot bucura de aventuri, fără a renunţa la confort. Cele trei spaţii de cazare sunt Art Villa, cu o structură din beton, proiectată de Refuel Works; Atelier Villa, o abordare minimalistă a unei case tropicale, semnată de biroul Formafatal, care, de altfel, s-a ocupat şi de amenajarea tuturor interioarelor, precum şi a teraselor, asigurând coerenţa complexului, şi Coco Villa, proiectată de ARCHWERK. Acestora li se adaugă un pavilion multifuncţional numit Wing, a cărui arhitectură este semnată tot de biroul ARCHWERK.

art_villas_resort_7

Vilele sunt amplasate pe platforme elevate, asemenea unor căsuţe în copac, dar forma lor este una cu totul unică, evocând mai degrabă un aspect de ouă fantastice ale unor păsări colosale. Principalul material de construcţie folosit este lemnul de provenienţă locală, căruia i se adaugă elemente din metal şi pânză de cort.

art_villas_resort_8

Construcţiile sunt conectate printr-o sistem de podeţuri şi trepte din lemn şi metal expandat, montate pe coloane din oţel. Platformele prevăzute servesc drept puncte de belvedere şi există chiar şi o trambulină care invită vizitatorii să lase copilul interior să iasă la joacă.

art_villas_resort_9

Fiecare mini-vilă oferă privelişti spectaculoase şi şansa de a observa „locuitori” ai junglei precum maimuţe sau tucani direct din pat. Stilul de amenajare este unul minimalist şi ludic. Plasele contra ţânţarilor, o necesitate în junglă, devin, în mod neaşteptat, obiecte de design şi constituie elementul dominant în fiecare dormitor, apărând ca un fel baldachine ale paturilor amplasate pe platforme elevate. Tăbliile în culori vii sunt realizate din plasă de sârmă sudată.

art_villas_resort_10

Pavilionul Wing conţine o bucătărie şi o masă de dining comune, precum şi un dulap generos, folosit nu doar pentru depozitare, ci şi pentru a camufla prezenţa frigiderelor, vopsit în culoarea fructului tropical „mamón chino”.

art_villas_resort_11

Astfel, complexul oferă tot ce este necesar pentru o vizită confortabilă. Nimic nu lipseşte, dar nimic nu este în plus, pentru ca experienţa naturii şi a climatului tropical să fie una cât mai completă.

PROIECT: Art Villas Resort, Costa Rica; ARHITECTURĂ: ARCHWERK, arh. Martin Kloda, arh. Hana Procházková; Formafatal, arh. Dagmar Štěpánová; Refuel Works, arh. Jan Skoupý, arh. Zbyněk Ryška, arh. Kamila Petráková; ARHITECTURĂ PEISAGISTICĂ: Atelier Flera; FINALIZAT: 2020

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0