fbpx

România se află în semifinalele concursului Electrolux Design Lab

În data de 12 august încep semifinalele concursului internațional Electrolux Design Lab, iar cei trei tineri români calificați în aceasta etapă au nevoie de cât mai multe voturi. Perioada de votare durează pana pe 15 octombrie, iar autorul celui mai votat proiect va castiga premiul „People’s Choice Winner”, care constă în 1.000 de euro.

România se află în semifinalele concursului Electrolux Design Lab

Toți cei care votează proiectele tinerilor designeri români vor intra automat în cursa pentru o excursie la Paris, la evenimentul din noiembrie, în cadrul căruia va fi desemnat câștigătorul competiției Electrolux Design Lab 2014.   În semifinale, românii concurează cu proiecte din întreaga lume, urmând ca juriul internațional Electrolux să selecteze cei 6 finalisti ai competiției. Cerința pentru această etapă a fost să dezvolte o fotografie care sa comunice latura umana a conceptelor propuse de ei, să explice care a fost inspirația ce a stat la baza ideilor lor și care cred că vor fi consecințele utilizării proiectelor lor în viața de zi cu zi.  

Cele trei concepte românesti înscrise în semifinalele Electrolux Design Lab sunt: ·      

Proiectul SET TO MIMIC al Sorinei Rasteanu, studentă a Universității de Vest din Timișoara, este un sistem inteligent care reproduce gusturile și mirosurile alimentelor la nivel senzorial și transmite aceasta informatie catre un microchip amplasat la nivelul capului. Acesta permite consumatorului să simtă gustul mancării de care îi este pofta deși, de fapt, consuma alte alimente; · 

România se află în semifinalele concursului Electrolux Design Lab       

Conceptul Instant Cleaning Glove al lui Ștefan Bogdan, din cadrul Universității de Arte și Design din Timișoara, este un proiect ce îmbină nanotehnologia, ultrasunetele și apa intr-o solutie rapida si eficienta de a elimina petele de pe haine, imediat ce acestea au aparut; ·       

Conceptul GARDEN POD al lui Ovidiu Subtire, din cadrul Universității de Vest din Timișoara, reprezinta o sera modulară ce crește plantele de la nivelul de răsad pana la fruct în doar 24 de ore, folosindu-se de deșeurile alimentare organice pentru compost, lumina solara și umiditate. Destinat amplasării pe exteriorul cladirilor, GARDEN POD transforma deșeurile alimentare în resurse utile, calculând procentul de nutrienti de care are nevoie fiecare plantă pe care o conține. GARDEN POD poate fi controlat cu ajutorul unei aplicații mobile;   Proiectele studenților romani înscrise în această nouă etapă pot fi votate si vizualizate accesand www.electroluxdesignlab.com/2014/#applications și selectând România din lista de țări. Pentru înregistrarea unui vot, trebuie introduse adresa de email sau contul de Facebook. Pe adresa menționată va fi trimis un email cu un link ce trebuie accesat, pentru validare.   Proiectele înscrise concurează pentru premiul intai al Electrolux Design Lab, un internship plătit, de șase luni, la un centru de design global Electrolux și 5.000 de euro. Premiul al doilea are o valoare de 3.000 de euro, iar premiul al treilea de 2.000 de euro.  

România se află în semifinalele concursului Electrolux Design Lab

Află mai multe despre Electrolux Design Lab de pe canalele social media Electrolux:  

Pentru informatii, acceseaza website-ul Electrolux Design Lab www.electroluxdesignlab.com

YouTube: youtube.com/user/electrolux

Facebook: facebook.com/Electrolux

Twitter: twitter.com/Electrolux

Flickr: flickr.com/photos/electrolux-design-lab

Pinterest: pinterest.com/electrolux

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0