fbpx

Trienala de Arhitectură East Centric 2013. Etapa de înscriere la concursul de eseuri s-a încheiat

Fundaţia Arhitext design vă anunţă că etapa de înscriere la concursul de eseuri critice din cadrul Trienalei de Arhitectură East Centric a luat sfârşit. Concursul se bucură de un mare succes, drept urmare în concurs s-au înregistrat 88 de înscrieri. Aşteptăm eseurile celor care s-au înscris în această primă etapă până pe 21 aprilie 2013.

Cele 88 de înscrieri provin din 17 ţări de pe întregul mapamond: Anglia, Bosnia şi Herţegovina, Canada, Cehia, Croaţia, Egipt, Elveţia, Grecia, India, Italia, Muntenegru, Olanda, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria.

Trienala de Arhitectură East Centric 2013. Etapa de înscriere la concursul de eseuri s-a încheiat

Prin înscrierea în concurs (etapa I care s-a încheiat ieri, 14 martie) şi transmiterea eseului spre evaluare (până în data de 21 aprilie), participanţii au ocazia ca eseurile lor să fie evaluate de un juriu internaţional prezidat la această primă ediţie de Juhani Pallasmaa. Acesta practică arhitectura de la începutul anilor ’60. Şi-a înfiinţat propriul birou, Juhani Pallasmaa Architects, în 1983, după ce a colaborat cu mai mulţi arhitecţi pe parcursul unei perioade de douăzeci de ani. Pe lângă proiectare arhitecturală a mai activat în domenii precum design-ul urban, design-ul de expoziţie, de produs şi design-ul grafic. A predat şi a susţinut conferinţe în întreaga lume şi a publicat cărţi şi numeroase eseuri de filozofia şi critica arhitecturii şi artelor în peste treizeci de limbi.

Eseurile nominalizate vor fi publicate în revista regională Arhitext şi/sau în catalogul expoziţiei Trans(a)parenţe, pe site-ul www.arhitext.com şi/sau pe platforma de arhitectură regională www.east-centricarch.eu, fiind astfel făcute cunoscute unui public larg.

Autorii eseurilor nominalizate vor beneficia de promovare la nivel regional atât în cadrul Trienalei de arhitectură East Centric, pe materialele de promovare ale acesteia, în revista Arhitext, revistele şi site-urile partenere ale Trienalei şi vor primi cărţi şi reviste de arhitectură bilingve, editate în România, în valoare de 200 euro.

Premiul pentru eseul câştigător constă în suma de 1000 euro şi cărţi şi reviste de arhitectură bilingve, editate în România, în valoare de 200 euro (de la etapa de nominalizare).

Termene-limită:

  • Etapa I: Etapa de înscriere: Încheiată.
  • Etapa II: Transmiterea eseurilor pentru concurs: 21 aprilie 2013
  • Anunţul privind eseurile nominalizate de juriu: 10 iunie 2012
  • Etapa III:Susţinerea eseurilor nominalizate în faţa juriului, la Trienală: 18 şi 19 octombrie 2013
  • Premierea: 19 octombrie 2013

Regulamentul concursului de eseuri îl găsiţi la http://arhitext.com/docs/Concurs%20eseuri%20RO.pdf
şi la http://www.east-centricarch.eu/triennale/contest/

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0